Lovefest 2013
KULTURA · muzika

Heineken Lovefest, najveći muzički i omladinski festival u centralnoj Srbiji, ovog leta biće održan od 7. do 9. avgusta u Vrnjačkoj Banji. Osim neverovatnog i do sada najkvalitetnijeg muzičkog programa, festival je dobio novu i veću lokaciju u najlepšem delu grada, pored Vrnjačkog jezera.

Na novom prostoru u gradu biće smešteno pet bina sa kojih će publika imati priliku da čuje različite muzičke žanrove – od house i tehno muzike, preko hip-hopa, do poznatih melodija domaćih i regionalnih rok bendova.

Na glavnoj muzičkoj bini nastupiće legende „detroit tehna“ Džef Mils, Keni Larkin, kao i Robert Hud, kome će festival ljubavi biti prvo pojavljivanje pred publikom na Balkanu. Program će obeležiti i nastup svetske progressive house atrakcije Prajde, poznatijeg pod imenom Erik Pric.

Na Heineken Lovefest dolaze i holandska deep house zvezda Tom Trago, tech house dvojac Tiefschwarz, kao i britanski di-džej i producent Mark Najt. Festival će zatvoriti Džejms Zabiela, kome će ovo biti drugi nastup u Vrnjačkoj Banji.

Ljubitelji tvrđeg zvuka imaće priliku da čuju Partibrejkerse, Kandu Kodžu i Nebojšu, Ramba Amadeusa, sastav S.A.R.S, veterane srpske hip-hop scene – Bad Copy i Prti Bee Gee, kao i popularni crnogorski dvojac Who See. Na Live Stage-u nastupiće i hrvatska rok grupa Let 3, kao i Nikola Vranjković, Ritam Nereda i Goribor.

Temple of the Smoke Vračar Rocks: Temple of the Smoke i Seven That Spells Voneve Voneve: Pop i alternativa u isto vreme Parni valjak Parni valjak u novosadskom Spensu Peaches Umetnost na Dunavu: Uskoro počinje novi Donaufestival · · · ·