Kitty restoran
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Ima čak 41 godinu, a tek je sad dobila svoj zvanični prvi restoran! Hello Kitty brend je od 1974. godine, kada je počeo da nakon Japana osvaja srca Amerikanaca u obliku novčaničića za sitne kovanice počeo da se širi i po ostatku sveta. Slika čuvene mace sa mašnicama danas je prepoznatljiva na različitim predmetima prvenstveno namenjenim deci, ali od nedavno je Hello Kitty dobila i svoj zvanični prvi restoran i to u Kini.

Crtani film, pesmice, modne linije i drugi predmeti dobili su vremenom karakteristične Hello Kitty simbole, a od nedavno je u Hongkongu otvoren i prvi restoran kineske kuhinje koji je u potpunosti uređen tako da u njemu uživaju svi oni koji su oduvek voleli ovu macu. Jela su ukrašena u karakterističnom stilu koji je pre mnogo godina osmislila japanska kompanija Sanrio, a danas je zaista teško proceniti gde je Hello Kitty popularnija – u svetu ili u domovini porekla! Vlasnik restorana, gospodin Kwong dugo je planirao sa tvorcima Hello Kitty na koji način je najbolje napraviti restoran kakav je želeo, da bi na posletku došli do konačnog rezultata, koji će svi koji na vreme rezervišu sto od prvog juna, u Hongkongu moći i da isprobaju. Čak 37 kineskih jela biće dostupno, i to u prepoznatljivim Hello Kitty oblicima i karakterističnom posuđu.

Kineski restoran u znaku Hello KittyOtvori galeriju
Ikea -kuhinja budućnosti Ikea: Kuhinja od 2025. godine neće imati frižider hundertwasserhaus Hundertwasserhaus: 12 građevina kao iz bajki Mud-Brick-Villages-Yemen-1-740x492 Gradovi od blata u Jemenu _graffititi copy Studio April: Jedinstveni pristup izradi nameštaja ·