Sadnja drveca u Sapcu
PULS GRADA · zdravlje

Hemofarm fondacija ove godine obeležava 25 godina postojanja, tokom kojih je realizovala 2.000 aktivnosti u ukupnoj vrednosti od 12 miliona evra. Za ovo vreme, fondacija je pomogla brojnim zdravstvenim ustanovama u Srbiji doniranjem aparata i opreme, a sprovela je i brojne druge projekte.

Povodom jubileja, ustanovljena je nagrada, koja će se od ove godine dodeljivati godišnje pojedincima, institucijama ili organizacijama za izuzetnost. Statua koja se dodeljuje je u obliku ždrala, kao simbola istrajnosti i dugovečnosti. Fondacija Hemofarm tako nastavlja svoju misiju unapređivanja kvaliteta života svih građana i prepoznavanja ideja i projekata koji menjaju lice našeg društva nabolje.

Tokom svog postojanja, fondacija je pomagala najbolje srpske studente stipendijama, ulagala u razvoj zdravstvenih i obrazovnih centara, kao i u društveno značajne infrastrukturne projekte. Aktivnosti fondacije fokusirane su na oblast zdravlja, pa su tako osmišljenje kampanje „Najvažniji poziv u životu“ o važnosti doniranja organa i „Ne dozvoli da pukne“ protiv visokog krvnog pritiska. Na inicijativu Hemofarm fondacije ustanovljen je Nacionalni dan donora organa (6. jun), a pokrenuta je i inicijativa za proglašenje Nacionalnog dana borbe protiv visokog krvnog pritiska.

Optimum B levo Optimum B: Kompleks vitamina B 2fafdaf65535f886a087fcc875dee66e7ff70547_2880x1620 Najbolji način da ostanete smireni kada ste pod stresom Dental MND Dental: Priča o skrivenoj epidemiji ogi3715 Šta nokti otkrivaju o vašem zdravlju · ·