Hotel Van der Valk
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Het Arresthuis Hotel otvoren je kada je čuveni lanac hotela Van der Valk kupio jedan od najozloglašenijih zatvora u zemlji, a ovaj smeštaj – istovremeno zastrašujuć i luksuzan – za kratko vreme postao je veoma popularan.

Hotel, čije ime Het Arresthuis u bukvalnom prevodu znači Kuća presude, počeo je da radi ubrzo nakon što je veliki lanac hotela, Van der Valk, kupio zgradu zatvora koja je prestala da se koristi 2007. godine.

Mesto koje je od 1862. godine bilo poznato po narko-dilerima i krimilacima sada je glamurozno zdanje koje po visokim cenama prima goste sa svih strana sveta.

Najinteresantije u vezi sa ovim hotelom je zapravo to što on iza originalnih gvozdenih vrata, koja su nekada sprečavala osuđenike da pobegnu, krije sobe modernog dizajna i nameštaj jarkih boja.

Spoj prošlosti i sadašnjosti koji se nalazi u ovoj zgradi zaista je čini zanimljivom destinacijom, a duhovita imena luksuznih apartmana (The Jailer, The Lawyer, The Director i The Judge) privući će sve one željne malo drugačijeg odmora.

Grand Prix Salona arhitekture 36. Salon arhitekture Casa Calvet Bajka u Barseloni: Manje poznate Gaudijeve građevine Dionisio Gonzalez Nadrealna arhitektura koja odoleva katastrofama Kreativne dečije sobe Izuzetno maštovite dečije sobe · · ·