Planinari u pohodu na Alpe
PULS GRADA · destinacija

Litice, ozbiljni nagibi i usponi, hladan vetar i sneg nisu baš idealno mesto da se snima serija fotografija, ali tamo švajcarski fotograf Robert Bosch ipak radi. Njegovi poslednji radovi podrazumevali su nekoliko stotina planinara koji su hrabro koračali u susret sve kompleksnijim usponima i vremenu samo da bi napravili dobru fotografiju.

Kako bi proslavili jubilej 150 godina od prvog uspona na Matterhorn, na Alpima, koji je svojevremeno hrabri Edward Whymper postigao sa svojim alpinističkim timom, Mammut, švajcarska firma za proizvodnju sportske opreme zamolila je Boscha da za jubilej napravi nekoliko fotografija.

Prvoklasan tim planinara uspeo se na Matterhorn Hornli greben i zapalio svetlo (crvene svetiljke) u zoru, kako bi osvetlili put Whymperu i njegovom foto-timu koji su želeli da naprave dobru seriju fotografija. A da li su u tome uspeli, najbolje je da sami proverite.

Planinari u pohodu na AlpeOtvori galeriju
Buvlje pijace sveta Vintage & second hand: Najbolji evropski buvljaci Neobične knjižare sveta Neobične knjižare širom sveta Stokholm Stokholm – Kraljevski grad sa hiljadu boja Harry Potter i Hogvort hotel Harry Potter kao inspiracija za hotel: Sobe po uzoru na Hogwarts · · · · ·