coverH&MCE
PULS GRADA · moda

Lepota i senzualni svet predstavljaju osnovu „H&M Conscious Exclusive“ kolekcije za 2017. godinu. Svaki komad napravljen je od održivih materijala, uključujući BIONIC – poliester napravljen u potpunosti od reciklirane plastike iz otpada prikupljenog na obalama. Pored kompletne ženske, ova kolekcija napravljena za posebne prilike, prvi put sadrži i dečju kolekciju, i biće dostupna od 20. aprila u H&M prodavnici u Knez Mihailovoj ulici, kao i u 160 prodavnica širom sveta.

„Za ovogodišnju H&M Conscious Exclusive kolekciju, mislili smo ne samo na izgled odeće, već i na to kako će se ona osećati i zvučati. To je kolekcija koja će ugoditi svim našim čulima, kao i želji da ostvarimo održivost u svemu što radimo,” izjavila je Pernila Volfart, glavna dizajnerka i kreativna direktorka kompanije H&M.

Svaki komad iz ženske kolekcije Conscious Exclusive poseduje svežinu proleća, a sve u duhu održivosti. Postoji, na primer, eterična jakna sa gracioznim faltama, u potpunosti napravljena od BIONIC materijala. Božuri i mimoze su odštampani na materijalu, dok je ručno nacrtana slika žene koja sanja, izvezena na mekoj jakni.

Kolekcija Conscious Exclusive savršeno ide uz raspoloženje koje donosi noć, naročito kada je u pitanju sjajna, kratka koktel haljina sa šljokicama napravljena od recikliranog poliestera. Pored toga, sako je redizajniran kao ležerna jakna od organske svile i unakrsno tkanog TENCEL materijala, dok pantalone imaju vesele karnere na nogavicama.

H&M Conscious Exclusive kolekcija prikazuje kako i uz najbolji stil možete da vodite računa o planeti i da pomognete njenoj zaštiti za budućnost. Kolekcija je veoma lepa, sa komadima odeće napravljene od održivih materijala koje ćete želiti da nosite u predstojećoj sezoni“, rekla je Natalija Vodianova, zaštitno lice kampanje i osnivač Elbi – filantropske digitalne platforme koja povezuje korisnike sa globalnom mrežom humanitarnih fondacija.

U aksesoare spadaju mrežasta torba napravljena takođe od BIONIC materijala, kao i neobične i elegantne minđuše napravljene od recikliranog stakla i plastike. Pored muške, Conscious Exclusive kolekcija prvi put ima i dečju garderobu, u koje spadaju prelepe, male haljine od tila i meki blejzeri i pantalone šarmantnog „uličnog stila“.

Conscious Exclusive je ključni deo u kretanju kompanije H&M ka održivoj budućnosti. U celoj ponudi H&M-a, 26 odsto proizvoda pravi se od održivih materijala, a cilj je da se taj udeo povećava svake godine. H&M je postavio određene ciljeve za svaki opseg proizvodnje, kao što je cilj da 100 odsto pamuka koji se koristi bude održiv do 2020. godine. Sve je to dokaz posvećenosti H&M-a da ponudi održivu i kvalitetnu modu dostupnu što većem broju ljudi.

Cuneyt Ozbilen 1 S ofingera: Miss Psycho Cat moda Instagram trendovi za proleće/leto koje morate probati moda Kreacije koje sigurno nećemo nositi 2c74093aec1724970b4e4206ae6c89f3 Stajliš lekcije sa Nedelje mode u Parizu · · · · · ·