eTJ69apzjG2KOvy58BSd_villageinsureandgo_cover
PULS GRADA · destinacija

Sakriveno u ruralnom delu Holandije nalazi se Githorn, piktoresno selo koje zbog svog nedostatka puteva i bilo kog tipa modernog saobraćaja nosi nadimak „holandska Venecija“.

Za snalaženje u njemu, putuju se na staromodan način – čamcem kanalima ili peške preko mostova, kojih je čak 176!

Ovo mirno mestašce je osnovano 1230. godine. Ispresecan kanalima, jezercima i rekama, Githorn je pravi mali raj za sve zaljubljenike u tradicionalnu arhitekturu Holandije, ali i one koji uživaju u lepoj prirodi. Slično kao tipični drumovi u urbanim sredinama, i kanali ovog sela su podeljeni na ulice, kojima možete da stignete do kuće vašeg prijatelja, lokalne prodavnice ili neke javne ustanove.

Ipak, za razliku od tradicionalnih ulica, atmosfera u Githornu je izrazito mirna. Većina korišćenih čamaca ne pravi veliku buku, a ako je verovati turističkoj organizaciji ovog sela, najglasnija stvar koju možete čuti su patke ili neke druge ptice.

Ako vas ovaj tekst još nije ubedio da je Githorn vaša sledeća idealna turistička destinacija, sigurno smo da će fotografije ovog bajkovitog sela u našoj galeriji odraditi posao.

Idila „holandske Venecije“Otvori galeriju
travel-oregon-anime-2-cover Turistička reklama kakvu još niste videli Filip Travel 23.02.-cover Eftalia Island, Alanja: Doživljaj za celu porodicu Gradić Leko - Jezero Komo Bajkoviti sever Italije Gr+Ânland-2017-von olly-120-cover Severni pol – put od 13.000 kilometara · · ·