Kosačica
PULS GRADA · auto

Koliko puta ste gledajući automobilske trke prilikom izletanja nekog bolida van staze izgovorili da je „otišao da pokosi travu“? Sada se to i bukvalno dešava.

Znalo se da je Honda Mean Mower najbrža kosačica na svetu, a nedavno je to potvrđeno i upisivanje u Ginisovu knjigu rekorda. Sa brznom od 187,6km/h ovaj žderač hrane, ali i potencijalni trkač na stazi, doslovno može u poluvremenu utakmice da pokosi travu na stadionu i tako ućutka fudbalere kojima je „visoka trava“ bila krivac za neostvarene šanse pred golom rivala.

Prilikom obaranja rekorda u španskoj Teragoni za upravljačem Mean Mowera bio je Pirs Vord iz BBC Top gear magazina koji je vešto obuzdao motor od 1.000 kubika i čak 109 KS. I ne samo to. On je zahvaljujući obrtnom momentu od 96Nm i ne tako velikoj težini kosačicu do „stotke“ poterao za manje od četiri sekunde, čime se mogu podičiti samo najbolji trkački automobili današnjice.

Jedina „mana“ u odnosu na klasične kosačice, ukoliko kupite Hondu Mean Mower, biće vam da li da njome stvarno da kosite travu ili se oprobate u trkama i verovatno budete šampion. Ili najbolje i jedno i drugo, malo po betonu, malo po travi.

Mitsubishi Rođendanski primerak – Mitsubishi Lancer Evolution X FQ-440 MR Carplay Apple CarPlay: Gedžet koji vožnju čini lakšom i bezbednijom Hyndai i30 Auto za svačiji džep McLaren 650s Zvezda salona u Ženevi: McLaren 650 Coupe i Spider