best-horror-movies-2018-1519312127
KULTURA · film/TV

Od trilera nezavisne produkcije pa do nastavaka poznatih horora, 2018. će biti puna zanimljivih filmova za sve ljubitelje strave i užasa.

Saznajte u našem tekstu kojih 8 horor filmova će imati svoje bioskopske premijere u ovoj godini.

1. The Strangers: Prey At Night (9. mart)

Deset godina od dešavanja u prvom delu The Strangers, troje maskiranih ubica se vraćaju da maltretiraju još jednu porodicu na odmoru, naravno bez ikakvog dobrog razloga.

2. Unsane (23. mart)

Steven Soderbergh ne prestaje da snima zanimljive filmove. Ovoga puta on se oprobao u horor žanru u priči o ženi koja protiv svoje volje biva zatočena u klinici za psihijatrijske bolesti.

3. A Quiet Place (6. april)

U svetu posle kastrofe, svaki zvuk koji napravite može da bude vaša smrtna presuda. Članovi jedne porodice pokušavaju da živeći u potpunoj tišini sačuvaju svoje glave, dok neidentifikovana napast vreba sa svih strana i čeka da pogreše.

4. Marrowbone (13. april)

Nakon smrti svoje majke, četvoro dece se seli u napuštenu sablasnu kuću u ruralnoj Americi gde ih čekaju novi izazovi za koje nisu baš pripremljeni.

5. The Purge: The Island (4. jul)

Četvrti deo satiričnog horor serijala se dešava, kao što i samo ime kaže, na ostrvu. Iza nove eksplozije nasilja se i u ovom slučaju krije ruka države tj. Novih Očeva Osnivača Amerike.

6. Slender Man (24. avgust)

Od internet senzacije, Slander Man je stigao i do bioskopskog platna. O ovom izmišljenom horor zloći modernog doba ispisano je hiljade tekstova na internetu, snimljeno je bezbroj Youtube klipova, a u ovoj godini ćemo imati čast da ga prvi put gledamo na filmu.

7. The Nun (7. septembar)

The Nun je deo istog horor univerzuma kao i film The Conjuring 2, tako da očekujemo da će biti i jednako efektan u izazivanju straha kod gledalaca.

8. Halloween (19. oktobar)

Halloween je jedanaesti film iz poznatog horor serijala, s tim da on u potpunosti ignoriše poslednjih devet nastavaka i prikazaće šta se desilo sa našim junacima 40 godina nakon događanja u prvom delu.

cover Interesantne činjenice o 5 Hičkokovih filmova grindelwaldheader-768x509-cover Prvi trejler za nastavak filmskog hita „Fantastične zveri“ Premijera Martovski festival Svetska premijera dokumentarca „Tierra Utopia“ Martovski festival 65. MARTOVSKI FESTIVAL · ·