Hot Chilli džem
PULS GRADA · shopping

Džem od ljutih paprika je zanimljiv i jedinstven proizvod na našem tržištu, nastao kao spoj tradicionalne proizvodnje i novog , pomalo ekstravagantnog i egzotičnog, ukusa koji je kombinacija slatkog i ljutog. Iza ovog projekta stoji redizajn studio „Štap&Kanap“ iz Beograda koji je pobedio na konkursu za dobijanje bespovratnih sredstava za pokretanje proizvodnje u okviru projekta „Ideja za bolje sutra“, a koji organizuju Fondacija Ana i Vlade Divac i UniCredit banka.

Njihova ideja za pravljenje džema od ljutih paprika je pobedila kao najbolja i najkreativnija. Nakon toga su dobili nagradu Privredne komore Beograda za najlepši dizajn pakovanja. Sama ideja je nastala kada su na poklon od prijatelja dobili sličan proizvod iz Italije, koji se koristi kao prilog uz razna jela i sireve. Najpre su eksperimentisali u kućnoj varijanti, a nakon pobede na konkursu u okviru projekta Ideja za bolje sutra usledilo je nabavljanje tehnologije i pokretanje proizvodnje.

Studio Štap&Kanap je na taj način uspeo da poveže umetničku kreativnost sa proizvodnjom džema, ili kako oni vole da kažu da su za početak “redizajnirali ljutu papriku”.

Hot Chili Jam je prvi u nizu palete slatko-ljutih proizvoda pod zajedničkim nazivom Hot&Sweet, a ostali proizvodi su u planu nakon proširivanja distribucione mreže na tržištu. Proizvod je namenjem gastronomskim avanturistima prefinjenog ukusa, ali i svim onim potrošačima koji žele da probaju nešto novo i nesvakidašnje, istovremeno vodeći računa o zdravoj ishrani jer tehnologija proizvodnje ne uključuje upotrebu aditiva. Papriku koju koriste za pravljenje džema proizvode sami u svojim plastenicima, što je odličnan preduslov za dobijanje zdravog prehrambenog proizvoda uz istovremeno uključivanje lokalne zajednice u poljoprivrednu proizvodnju.

Hot Chili Jam može trenutno da se nabavi u „Merkatoru“ u Beogradu i Novom Sadu, kao i u prodavnicama TPC „Orašac“. Neki beogradski restorani, kao što su „Boutique 3“, „Tri šešira“ i „Kasina bar“ , služe ovaj džem kao prilog uz svoje specijalitete. U planu je širenje mreže potrošača, posebno su zainteresovani za restorane i prodavnice zdrave hrane, kao i širenje palete proizvoda.

Processed with VSCO with a5 preset Klijent je uvek u pravu: Majice sa duhovitom porukom 4F - winter cover 4F: Originalna kolekcija odeće za zimsku sezonu 4 (2) cover1 Libra: Ručno rađene kožne torbice b4n cover1 Beograđani i Beograđanke: Nova kolekcija majica kreativnog tandema New Cycle · ·