cover www.imfromdenver.com
PULS GRADA · destinacija

Jedan od glavnih razloga za odlazak u hotel je miran san. Dobra lokacija i vrhunska usluga nisu toliko važni kao udoban krevet. A šta ako nećete ni oka sklopiti jer ćete u strahu i jezi provesti noć dok vas misteriozni duhovi uznemiravaju?! Istina, turistička atrakcija ili dobar marketing, šta god da je u pitanju ovi hoteli nisu za svakoga.

Amerika obiluje čudnim i egzotičnim mestima, pa ako se nađete na putu i poželite da vaš boravak bude potpuno nesvakidašnji, razmislite o poseti jednom od deset neobičnih hotela. Izbor zavisi i od toga kog duha biste voleli da sretnete: vojnika, filmsku zvezdu, simpatičnog doktora ili uznemirenu devojčicu.

Hotel Provincial, u Nju Orleansu

Ovaj predivni hotel koji se nalazi u francuskom kvartu sagrađen je na mestu gde je za vreme Građanskog rata bila nekadašnja bolnica. Upravo zbog toga priča se da izgubljene duše vojnika i dalje marširaju podovima hotela.

The Stanley Hotel, u Estes Parku

“Samo rad, bez igre čini Džeka tupim dečkom” čuvena je rečenica koju Džek Nikolson ispisuje nebrojano puta u filmu Isijavanje, Stenlija Kjubrika. Kinematografski klasik zasnovan je na istoimenom romanu Stivena Kinga, koji je posle bizarnog odmora u Stanley Hotelu dobio inspiraciju za svoju priču. Navodno, hotelom tumaraju duše pokojnika koje plaše goste i teraju ih da prožive isti strah koji su oni doživeli prilikom smrti. Postoji specijalna selekcija posebnih soba koje uhode duhovi, kao i TV kanal na kom se sve vreme vrti Isijavanje.

Hotel Cassadaga, u Kasadagi

Osoblje hotela je ponosno na paranormalne aktivnosti koje se ovde dešavaju. Zapravo vrlo logično jer je samo mesto Kasadaga poznato po medijumima i spiritualnim odmaralištima, što ga čini idealnim za sve one koji žele da kontaktiraju pokojnike.

Crescent Hotel, u Eureka Springsu

Proglašen je za jedan od najuhođenijih hotela u Americi, gde se nekadašnji upokojeni gosti često šetaju hodnicima i okolinom. Zbog toga se organizuju noćne ture u kojima se obilazi čitavo imanje, u nadi da će se sresti neki od ozloglašenih duhova.

Hotel Chelsea, u Njujorku

Nekada je ova dvanaestospratnica bila najviša zgrada u Njujorku. Danas je poznata kao hotel koga uhode duše poznatih, kao što su Sid i Nensi, ili pesnik Dilan Tomas. Dženis Džoplin je jednom prilikom izjavila: “Mnogo toga čudnog desilo se u ovom hotelu.”

The Carolina Inn, u Čapel Hilu

Hotel poziva goste da provedu zabavnu noć u prisustvu dobroćudnog duha doktora Viliama Džekoksa, koji je nekada boravio u sobi 256. Iako je doktor Viliam najpoznatiji duh, tu je još dvadesetak drugih koji vas takođe mogu posetiti prilikom boravka.

Roosevelt Hotel, u Holivudu

Ako ste ljubitelj i ovisnik o pop kulturu, ovaj hotel je kao stvoren za vas. Priča se da njim tumaraju zvezde poput glumica Merilin Monro i Kerol Lombard.

Place D’Armes Hotel, u Nju Orleansu

Po legendi, mala devojčica obučena u starinsku odeću tumara hotelom. Gosti osećaju njeno jako prisustvo, a neki čak čuju i glas koji kao da dolazi iz groba.

Jekyll Island Club Hotel, u Džekil Ajlendu

Edvin Gould, sin originalnog vlasnika, koji je poginuo u nesreći prilikom lova, na samrti je rekao da će se vratiti da poseti baku i deku. Zbog toga se često vrata sobe, koja je nekada pripadala Edvinu, uz škripanje sama od sebe otvaraju, obično u suton, kada je i preminuo.

Hawthorne Hotel, u Salemu

Ako vam Salem već sam po sebi ne zvuči dovoljno zastrašujuće, onda znajte da se u Hawthorne Hotelu noću čuju dečji krici, svetla non-stop trepere, a usnule goste naglo bude uznemirene ruke duhova.

C WienTourisums Christian Stemper Neobična strana Beča šareno Najšarenije mesto na svetu unnamed (5)cover Tokio: Ponesite osmeh i lepo kućno vaspitanje destinacije Mesta na svetu gde je doček Nove godine super · · ·