avocado-2115922_1280
PULS GRADA · zdravlje

Svima nama se ponekad može desiti da odjednom dobijemo neizdrživu želju za šećerom, iako smo se prethodno zakleli sebi da ćemo se zdravo hraniti. U tom trenutku, posebno kada se ispred nas nalazi nešto slatko, teško je suzdržati se i ostati dosledan sebi, ali ne mora da bude tako.

Šećer je jedan od najvećih neprijatelja dobre linije i svakom od nas se sigurno desilo da imamo trenutke nezaustavljive želje prema istom koja rezultuje našim kasnijim kajanjem. Kako do toga ne bi došlo, u ishrani treba uvek naći ravnotežu i dovoljan unos svih neophodnih hranljivih materija. U nastavku pročitajte ponešto o hrani koja će se pobrinuti da nikada nemate žudnju za šećerom.

Avokado

Pored toga što ima impresivan nivo zdravih masti, avokado može biti dobar saveznik u borbi protiv želje za suvišnim šećerom. Pola avokada može biti dobra užina između doručka i ručka, a za nešto bolji ukus može mu se dodati malo soli i limuna.

Crna čokolada

Crna čokolada može biti pravi trik da unesete šećer kada vam je potreban, a da ne preterate u tome. Par kockica sa najmanje 70% kakaoa će vam pored njega dati i druge korisne materije, a sve to neće vas koštati šireg struka.

Čia puding

Mogu se konzumirati u raznim kombinacijama, ali suština je da su čia semenke vrlo korisne za organizam. Veoma su bogate vlaknima, tako da vas duže drže sitim i eliminišu mogućnost da neodložno morate uneti šećer.

Cimet

Ovaj začin može se dodati u ovsenu kašu, posuti na tost ili čak staviti u kafu za efekat zaslađivanja. On vam neće podići nivo šećera u krvi, a prirodna slatkoća može zadovoljiti potrebu za njim bolje od drugih nezdravih slatkiša.

Biljni čaj

Žudnja za slatkim ponekad može biti smanjena unosom tečnosti u vaš organizam. Ukoliko biste da se zasladite nečim, probajte da umesto toga skuvate biljni čaj koji može imati prirodnu slatkoću i ujedno zadovoljiti potrebe hidracije.

extra_large-1535374132-cover-image Evo kada imamo najviše samopouzdanja mnd slika Savet stomatologa: Oprezno sa limunom pexels-photo-299347 Istina o dijetama sa malo ugljenih hidrata Rosa voda Bitno je da uvek budemo dobro hidrirani · · · ·