Віктор nature
fotografija

Takmičenje Huawei Next Image za područje Centralne i Istočne Evrope kao i nordijskih zemalja se završilo. Ljubitelji fotografije iz 20 zemalja imali su priliku da pošalju svoje radove i učestvuju u trci za Grand Prix nagradu. Ali cilj je bio i više od toga. Predstavnici kompanije Huawei hteli su da vide svet kroz oči ljudi iz raznih zemalja i provere da li je fotografisanje mobilnim telefonom prisutno svakodnevno u njihovim životima.

U periodu od 9. jula do 27. avgusta dodeljeno je 956,326 glasova. Glasalo se za 67,610 fotografije, od kojih je 26,640 prijavljeno u kategoriji Nature, što ju je učinilo najpopularnijom od ukupno šest kategorija. Takmičenje je pobednicima donelo dragocene nagrade. Pored novčane nagrade, pobednik će dobiti i priliku da objavi svoje fotografije u prestižnom časopisu National Geographic. To predstavlja veliko priznanje za bilo kog profesionalca ili amatera. Naravno, tu je i najvažnija nagrada: priznanje i pohvale ostalih ljudi.

Žiri je odabrao pobednika glavne nagrade – Rekapavo iz Mađarske i fotografiju pod nazivom Art & Leukemia – među mnogo kandidata i dodelio nagradu od 10,000 evra, MateBook X i putovanje u Italiju pod nazivom Italy Photographic Expedition koje sponzoriše i organizuje National Geographic. Pored toga, pobednik će dobiti prostor u časopisu National Geographic za obajvljivanje fotografije koju je žiri odabrao među fotografijama sa najvećim brojem glasova publike.

Sastav žirija
Next Image nagrade za područje Centralne i Istočne Evrope i nordijskih zemalja se fokusiraju na jednu specifičnu granu fotografije – fotografisanje mobilnim uređajem. Žiri je uzeo u obzir tri glavne stavke: prva je bila umetnička vrednost određene fotografije, druga – kvalitet, a treća – element jedinstvenosti. Žiri je bio sastavljen od šest uglednih osoba sa različitom umetničkom pozadinom. Dominic Bracco, zvanični National Geographic fotograf, Alex Lambrechts, Leica fotograf, Tomasz Lazar, dobitnik nagrade World Press Photo, Bobby Anwar, poznati danski fotograf i Gal Gadot, čuvena glumica i ambasador Huawei P serije telefona. Grupu je upotpunio Zanming Wang, predsednik Huawei Consumer Business Group Huawei CEE&Nordic.

Kategorije i pobednici
Faces – eksperimentisanje sa identitetom i snagom portreta;
Costin.mocanu, Rumunija, The rainy day
Good Night – beleženje momenata pri slabijem osvetljenju;
Wes.MW, Poljska, Cought in a beam of light
Hello, Life! – deljenje emocija ili inspiracije iz svakodnevnog života;
Costin.mocanu, Rumunija, Solo
Check-In – otkrivanje novih mesta i doživljaji na tim lokacijama;
Emiliobgr, Bugarska, Sir Archibald
Nature – flora, fauna i pejzaži u svom prirodnom stanju;
Viktor, Ukrajina, Nature
Story Board – pripovedanje u 9 (devet) slika, niz fotografija koje čine smislenu i zanimljivu priču
Zdenek-dvorak, Češka Republika, Moments from the life of my doughter

Nagrade i priznanja
Dobitnik Grand Prix nagrade, odnosno, fotograf koji je uslikao najbolju fotografiju prema izboru žirija je dobio MateBook X, priliku da objavi svoju fotografiju u časopisu National Geographic i 10,000 evra. Pored toga, imaće priliku i da učestvuje u National Geographic ekspediciji. Pobednici svake kategorije su dobili po 2000 evra i MateBook X. Ali nije samo najbolja fotografija dobila vredne nagrade. Drugoplasirani i trećeplasirani u svakoj kategoriji dobili su telefone Huawei P20 Pro i Huawei P20, tim redom. Ne smemo zaboraviti dobitnike nagrade publike (dodeljene u svakoj kategoriji) – nagrade za autora fotografije sa najvećim brojem glasova publike. Oni su takođe dobili Huawei P20. Zahvaljujući napretku moderne tehnologije, ovo je izvodljivo sa, na primer, telefonom Huawei P20 Pro, trenutnim liderom na DxO listi najboljih pametnih telefona za fotografisanje. Njena trostruka kamera sa opcijom za prepoznavanje lica, sjajnim režimom rada za noćno slikanje i asistencijom veštačke inteligencije omogućava korisnicima da uslikaju fotografije poput pobednika Next Image takmičenja, ili profesionalca.


rekordi naslovna Novi rekordi iz nove Ginisove knjige 1970s-themed_style_engagement_photoshoot11 Fotografije sa nesvakidašnje veridbe koje ćete voleti napusteno naslovna Napuštene stvari dokazuju svoju romantičnost odela naslovna Kako dobro odelo može promeniti utisak o muškarcima · · · · ·