Hugh Holland - skejteri tokom '70-ih
fotografija

Još sedamdesetih godina 20. veka američki fotograf Hugh Holland proveo je više od tri godine fotografišući skejtere širom Kalifornije kako bi dokumentovao najbolje sa ulica Los Anđelesa i San Franciska. U ono vreme skejt je bio fenomen u povoju, nešto čime su se zanimali samo meštani sunčane Kalifornije, uglavnom tinejdžeri tokom dugog toplog leta, a danas su njegovi radovi pravi dokument hobija i alternativnog načina života iz jednog davno prošlog vremena.

Nekada je skejt bio lokalna zanimacija, a odavno već globalna zabava, i u tome ima zasluga Hugha Hollanda koji je tokom ranih sedamdesetih pratio lokalne kalifornijske tinejdžere koji su se sa velikim žarom prepuštali skejtu i načinu života kakav je i stvaran i bio očekivan od prosečnog skejtera. I moda i okruženje i sve što se danas podrazumeva kada kažete skejteri, Holland je fotografisao na ulicama Los Anđelesa i San Franciska tih ’70-ih godina prošlog veka, a danas se njegovi sjajni radovi nalaze u okviru knjige Locals Only.
Pogledajte samo neke od fotografija ovog američkog umetnika koje svedoče o začecima skejtborda u sunčanoj Kaliforniji.

Sunčana Kalifornija na fotografijama Hugha HollandaOtvori galeriju

Devojčica Svet mašte: Ona ima samo 4 godine Transvestiti u Njujorku Fotografije njujorških transvestita Kako su izgledali kao deca Kad su slavni bili deca Kako zaista žive vaši FB prijatelji Kako stvarno žive vaši Facebook prijatelji · ·