Humanitarna akcija
PULS GRADA · deca

Početak desetog, jubilarnog „Magičnog doručka“ obeležen je simboličnim takmičenjem u pripremi obroka, koji su spremali predstavnici Credit Agricole Srbija, METRO Cash & Carry, Grada Beograda, i ekipa sastavljena od predstavnika medija. Nakon dodele nagrada za najmagičniji, najkreativniji, najzdraviji i najukusniji „Magični doručak“, maskota ove akcije, Vila Dobrila je sve prisutne počastila svojom slavljeničkom tortom.

Ovogodišnji Magični doručak traje do 16. marta, i za cilj ima da prikupi što više hrane za 35 škola za decu sa smetnjama u razvoju širom Srbije, a sprovodi se u organizaciji Crédit Agricole banke Srbija, kompanije METRO Cash & Carry Srbija, u saradnji sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu Gradske uprave Grada Beograda i nevladinom humanitarnom organizacijom Banka Hrane. U sklopu manifestacije tim kuvara, predvođen masteršefom Urošem Uroševićem, pripremao je obroke za 100 učenika škole Dušan Dugalić, koji su istog dana dostavljeni mališanima.

„Veoma smo ponosni što Magični doručak danas beleži svoj prvi veliki jubilej. Deset ovakvih akcija i preko 60 tona hrane koju smo prikupili svedoče da je naš višegodišnji napor da skrenemo pažnju na probleme ovde dece urodio plodom, i da se solidarnost sa socijalno ugoženim grupama pokazala na delu“, izjavio je Karlos de Kordu, Predsednik Izvršnog odbora Crédit Agricole banke.

Tokom trajanja akcije, kupci u objektima METRO Cash & Carry u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Šapcu, Užicu, Požarevcu i na Paliću, biće u prilici da kupovinom posebno formiranih paketa Vile Dobrile, po ceni od 290 dinara, obezbede namirnice za decu u školama, koje će raspodeliti Banka hrane ravnomerno, prema broju đaka.

Automatski nacrt Pesma koja uveseljava bebe Extreme Intimo Extreme Intimo uručio donaciju Zavodu za vaspitanje dece i omladine Dnevni boravak Saradnja Udruženja roditelja dece obolele od malignih bolesti i kompanije McDonald’s Osnovci primenjuju program vezbi Aqua Viva predstavila program „Pokrenimo našu decu“ · · · · · ·