Čokolada
PULS GRADA · dizajn

Sutra uveče, 26. novembra, u 19 sati, u galeriji Kolarčeve zadužbine otvara se neobična izložba koju čini kompozicija od pravih čokolada, sa veselim i originalnim dizajnerskim omotima. Kupovina svake čokolade na izložbi je donacija, a sav prihod prikupljen u humanitarnoj akciji nazvanoj Nešto lepo doniraće se Svratištu u Beogradu.

Projekat je osmislila i prošle godine pokrenula reklamna agencija Popular Bruketa & Žinić OM. Nevena Vasiljević iz ove agencije kaže da su poželeli da učine nešto lepo za decu iz Svratišta i da ih obraduju pred praznike, kao i da animiraju kolege i prijatelje, i sve ljude koji žele da učestvuju u dobrom delu.

– Uz donaciju od 500 dinara po čokoladi, prošle godine je prikupljeno 150 000 dinara.  Ove godina donacija je 1000 dinara. Čokoladne table  od kvalitetne belgijske čokolade izradio je jedan od partnera u projektu – ChoCo. iz Ravnog Sela, a omote su uradile štamparije Kolibri, Miltin i Byzart koristeći papir iz Igepa grupe. Za razliku od prošle godine kada je 10 dizajnera kreiralo 10 različitih omota, ove godine je  jedan kolega, dizajner Miladin Miletić, uz pomoć par kolega iz agencije, bio autor svih 300 unikatnih omota.

Nešto lepo kao čokoladaOtvori galeriju

Sve ovogodišnje čokolade sa vedrim, prazničnim motivima biće izložene u galeriji Kolarca samo jedan dan. A njihova prodaja obezbediće nabavku 300 prazničnih paketića za decu iz beogradskog Svratišta. Postojanje Svratišta koje ugroženoj deci pruža podršku na  razne načine obezbedio je Centar za integraciju mladih, na dve  beogradske adrese – na Zvezdari, u Krfskoj ulici i na Novom Beogradu, u Bulevaru Arsenija Čarnojevića.

Nevena Vasiljević kaže i da je ove godine čokoladu moguće unapred rezervisati na sajtu www.nestolepo.rs . Na taj način svako ima mogućnost da odabere omot koji mu se sviđa i da osigura svoj primerak.

– Naša ideja je da se i na otvaranju u samoj Galeriji, spontano, može uz donaciju preuzeti neka od čokolada. Nadamo se samo da će ih ostati dovoljno!

Prstenje kao iz bajke Prstenje kao iz bajke Čaj Samo za prave ljubitelje čaja Nove Coca-Cola boce Coca-Cola Extraordinary – zbirka unikatnih boca Aks me Anything AKS ME ANYTHING gostuje na Belgrade Behance Reviews