Humus Ribella
U VAZDUHU · promo

Postoji bar jedan stav koji ujedinjuje sve nutricioniste, a isto su pokazala i svetska istraživanja: humus, bliskoistočni specijalitet od leblebija, izuzetno je zdravo jelo koje se uklapa u sve kuhinje i sve režime ishrane. Hrono, LCHF[1], bezglutenska ili veganska ishrana, priprema svakodnevnih jela, domaćih specijaliteta i porodičnih gurmanluka – u svim ovim načinima ishrane može se koristiti humus.

Da je baš tako, pokazale su na druženju sa novinarima i blogerima “Volim humus”, blogerke Maja Petrović (@VitkiGurman) i Aleksandra Stefanović (@PorodicneGastronomije).

Humus je tradicionalno bliskoistočno jelo koje se pravi od leblebija, limunovog soka, tahinija (susamove paste) i belog luka. Ovaj delikates postaje sve popularniji i na domaćim trpezama, a nutricionisti ga rado preporučuju jer je dobar pratilac svakog zdravog režima ishrane.

Na druženju koje je organizvala kompanija DTD Ribarstvo, proizvođač Ribella Hummusa, nutricionistkinja Milka Raičević istakla je da humus preporučuje trudnicama, dijabetičarima, sportistima, onima koji su na dijeti, a često i deci. Česta zabluda je da se ovaj specijalitet koristi samo kao namaz uz hleb. Humus se koristi i kao preliv za salatu ili za pastu, kao umak, ili kao prilog uz meso i ribu.

Blogerke Maja Petrović i Aleksandra Stefanović pokazale su novinarima kako one kombinuju humus u pripremi namirnica.

Kompanija DTD Ribarstvo je jedina u Srbiji koja industrijski proizvodi humus već četiri godine. „I u industrijskim uslovima moguće je proizvoditi zdrav proizvod. Humus koji mi pravimo ne sadrži aditive ni veštačke boje i, prema ispitivanjima Instituta za tehnologiju hrane, Ribella hummus sadrži značajnu količinu gvožđa, vitamina i minerala“, rekla je Ana Luković iz DTD Ribarstvo.

“Skockajte se za savršen party!” Instagram konkurs Izložba „20 godina Noći Reklamoždera“ i početak Instagram konkursa “ Skockajte se za savršen party!“ Nike Predstavljena ekskluzivna Nike Sportswear Aeroloft kolekcija 14900431_316481142059915_2711194343637169136_n Predstavljanje novog pametnog telefona „Honor 8″ uz premijeru filmskog hita „Doktor Strejndž“ Wave2Pay Wave2Pay: Vaš mobilni novčanik · ·