cover
PULS GRADA · lepota

U prirodi je sve perfektno povezano, greške ne postoje. Biljke nisu samo deo botanike, već čine energetsku celinu u kojoj se svi nalazimo. Zato „Hvala kozmetika“ sa puno ljubavi i strpljenja na najbolji način pokušava da iskoristi i izvuče maksimum iz svake biljke. Najveća nagrada i satisfakcija jeste kada čuju da je njihova prirodna i ručno pravljena kozmetika nekome pomogla ne samo u ulepšavanju, već pre svega u rešavanju raznih problema i bolesti.

Albin Salihović je diplomirani glumac, tv voditelj, energoterapeut, fitoterapeut, autor koncepta Hvala, i predsednik udruženja Hvala. Kada je imao samo 10 godina, svakog dana vreme je provodio u biljnoj apoteci čiji je vlasnik bila njegova tetka. Opčinjen mirisima tinktura i bilja, u Albinu se vrlo brzo probudila radoznalost. Još jedan od faktora za njegovo bavljenje prirodnom kozmetikom jesu nasleđene recepture najčuvenijih melema, koje je pravila njegova prababa Umka, a koja je živela preko 110 godina! Albinu je teško da izdvoji samo jednu biljku kada ima toliko omiljenih, ali recimo da su njegovih 5 favorita: crni kumin, kantarion, smilje, gavez i lavanda.

Reč hvala Albinu je postala životna ideologija. Ali ona nije samo puka reč, već osećaj koji rehabilituje naše odnose sa prvenstveno nama samima, pa zatim i sa okolinom, najbližima, prirodom i univerzumom. Jer zahvalnost za ono što trenutno imamo samo povećava šansu da toga bude više. Tome svedoči Albinov YouTube kanal – HvalaTV, kozmetika Hvala i udruženje Hvala, koje se bavi očuvanjem izrade prirodne kozmetike po tradicionalnim recepturama, kao i očuvanjem prirodne sredine.

Asortiman Hvala kozmetike je neverovatno širok. Tu su prirodni sapuna koji pomažu kod suve, masne i mešovite kože i kose. Posebno se izdvajaju sapuni sa poludragim kamenjem, koji su protiv psorijaze, ekcema, alergija, akni i bubuljica. Albin je specijalno osmislio i patentirao način prenošenja vibracije poludragog kamenja na sapune, zbog čega za njih važi slogan – “sapuni koji čiste i telo i auru!”. Zastupljeni su i melemi – od onih za osteoporozu, uganuća i sportske povrede, do melema protiv ožiljaka i strija. Krema za lice negovaće suvu, dehidriranu, normalnu i masnu kožu, ali će još regulisati hiperpigmentaciju i rozaceu. Za negu lica hidrolati i tonici dodatno će vas ulepšati, a ulje za lice od arganovog ulja i onog od koštica kajsija uneće anti-aging efekat. Ne zaboravite i na pakovanja za kosu, dezodoranse, mleka i ulja za telo.., a pre svega ne zaboravite da je sve 100% prirodno!

Posebno osmišljen za leto jeste paket za letovanje. U njemu ćete naći mleko za sunčanje, ulje za bronzani ten, i mleko za posle sunčanja. Priroda nam je podarila brojna ulja i putere koji imaju prirodni UV faktor, kao što su ulje koštica šargarepe, ulje koštica maline, susamovo ulje, šea puter, kakao puter, aloe vera… Svi oni nalaze se u Hvala preparatima za sunčanje, koji su bez parabena, veštačkih konzervansa, i drugih štetnih hemijskih supstanci.

Ambalaža Hvala kozmetike takođe je ručne izrade, a sve njihove proizvode naćićete preko online shop-a, u nekoliko apoteka, kao i na brojnim festivalima i manifestacijama. U Hvala proizvodima ima i preko 150 različitih poruka. A jedna od njih je Rumijeva, i glasi: “Sve što je u Univerzumu, u Tebi je. Za sve upitaj sebe!”. Imajte ovo na umu, kao i da Hvala kozmetika leči na svim nivoima, ne samo na fizičkom.

photo-1487412912498-0447578fcca8 Kako da vam šminka traje ceo dan PR - Jun - Q -1 KOOZMETIK: Kompakt šampon Q cover Saveti za lepotu iz filma „Pravna plavuša“ koji su i danas aktuelni woman_with_hands_in_hair Rešenje kada nemate šampon za suvo pranje kose · · · · · · ·