VOTEFORpic
U VAZDUHU · pop trash

Ukoliko vam je promaklo, manje-više dokoni američki i zapadni mediji ovih sedmica svako malo pominju Opru Vinfri kao moguću kandidatkinju na budućim američkim predsedničkim izborima.

Traženi Daily Mail je već podelio najznačajnija mesta u budućem predsedničkom kabinetu Lady Winfrey, te zašto se ne bismo prepustili čarima i slastima ionako besplatnih spekulacija? Zašto naš ekvivalent ne bi bila Lea Kiš??? Najposle, malo je suštinskih razlika između Oprinog karakterističnog povika Good for you i neprolaznog apela Haj’mo jedan aplauz za_________, Lee Kiš, zar ne? Izdržljiva i borbena je naša moguća kandidatkinja, evo već par decenija u dominantnim roze tonovima neumorno prebacuje olimpijske norme u kategoriji raspirivanja ničim izazvanog i opravdanog optimizma, ali ne mogu ni predsednice sve same; otud i predlog savetničkog kabineta, kadrog da pripomogne i iskustvom i žarom to predsednikovanje osnaži.

Mira Škorić

Naravno, za savetnicu u sferi unutrašnjih poslova jedini ubedljiv i razuman izbor nužno je vazda prkošna i trigger-happy Mira Škorić. U kovitlacu liberalne metiljavosti, jer na tom polju nikako ne sme da bude populjivosti cile-mile tipa. Samo čvrsto! Kao u ovom hitu Mire Škorić („U bunaru trunuće ti lice…“)

Ana Kokić

Za savetnicu u oblasti vojnih pitanja takođe imamo (barem u jednom navratu) ozbiljnu kandidatkinju (molimo da obratite pažnju na dotadašnju girl power podelu zaduženja) ozbiljnu konkurentkinju – Anu Kokić. Zašto??? Pogledajte sledeći klip:

Leontina Vukomanović i Selma Bajrami

Neko i o prosveti da mari, predlažemo da se na toj funkciji u nekim redovnim ciklusima smenjuju sve sudije iz ovih „dve stolice gore-tri stolice dole-dalje ide…“ muzičkih TV nadmetanja, s tim da prednost dajemo Leontini Viukomanović koja je izvrsno ušla u lik, ovladala dobrim delom tipične afektacije, a ume i ubedljivo da gleda preko naočara. Ipak, možda je tu najbolje rešenje da „uvezemo“ Selmu Bajrami . Jer…

Dijana Janković – Didi J

Što se pak međunarodne saradnje tiče, u obzir dolaze svi i sve sa mahom nevidljivim inostranim karijerima, ali možda ponajpre Dijana Didi Janković. Na posletku, niko nije tako strastveno stao na prvu liniju promocije brendiranih i preskupih pepeljara… A očito poznaje i Shaggyja!

Bora Drljača

Pitanjima dijaspore i saradnje sa Srpkinjama, Srbima, Srpčićima, malenim i velikim građanima i građankama Srbije u rasejanju prvenstveno bi trebalo da se bavi Bora Drljača; ako ste to zaboravili, u zbilja vučje vreme, Drljača se drznuo da izvede najpolemičniju pesmu devedesetih – onu o rampi Miloševićevaca prekodrinskim Srbima na Rači i ostalim graničnim mostovima i ćuprijama.

Neda Ukraden

Ako se i dalje sećate, lepše je sa kulturom, a osim toga u godini kulture sunce lepše sija; u to ime, njome bi u tom fiktivnom kabinetu predsednice Kiš mogli da se bave svi estradnjaci koji svako malo osete potrebu da istaknu sopstvenu 7 SSS krunu, odnosno, vlastiti sedmi stepen stručne spreme, a možda ponajpre Neda Ukraden koja ume da se podiči sa dve-tri fakultetske diplome…

Vera Matović

Za verska pitanja delegiramo neponovljivu i zaista unikatnu Veru Matović, koja je u onoj svojoj nezaboravnoj himni Pitala sam popa pokazala zavidan nivo zdravorazumske i visko osvešćene sekularnosti.

Zorana Pavić

Ne zaboravimo ni sport, tu je više kandidata, ali u toj silini mogućnosti dajmo prednost onima koji su među prvima staze prtili; stoga, neka to bude Zorana Pavić koja je u neku ruku (naravno, ovde je reč o dobronamernoj šali potpisnika ovih redova, inače, partizanovca i sestrića Partizanove fudbalske legende) anticipirala i GTR (grobarski trash romantizam). A otac Lee Kiš bio je fudbaler Partizana; dakle, kako vele u Mačvi i okolici, it all links up!

Za kraj, socijalna pitanja i davanja ukidamo – nije li Lea Kiš glavom i bradom svih ovih već dovoljan broj lokalnih palih i skrajnutih selebritija prehranila u svojim emisijama?. Malo li je???

tv Sjajni likovi iz sitkoma 1393_cover 7 velikih promašaja u karijerama poznatih ličnosti page_cover Najsmešnije reakcije poznatih na paparace cover www.dailymail.co.uk i www.haikudeck.com Plastika fantastika – kada ljudi preteraju sa odlaskom pod nož · · · ·