Maske za lice i putovanja
PULS GRADA · lepota

Verovatno se u vašem koferu za letnji odmor nalaze mnoge stvari, ali retko ili nikada sa sobom ne nosite masku za lice. Ma šta mislili o tome, stručnjaci iz prestižnih kozmetičkih kompanija, ali i mnogi dermatolozi ukazuju da je period izlaganja sunčevim zracima, slanoj vodi i drugim intenzivnim spoljašnjim efektima dvostruke prirode. Dakle, ako verujete da je vašoj koži, baš kao i vama potreban odmor, onda će se u nekom kutku vašeg nesesera ili kofera naći mesta makar i za masku za jednokratnu upotrebu – a njih ovom prilikom naročito preporučujemo!

Pet maski a samo dva proizvođača ovom su prilikom privukli moju pažnju. Obe kompanije poznate su po dugoj tradiciji proizvodnje kozmetičkih preparata, a Freeman ima gotovo karakterističnu i prepoznatljivu ambalažu tako da će se u drogerijama i supermarketima čak i vizuelno izdvojiti u odnosu na sve druge. Afrodita je slovenačka kompanija čijim su proizvodima zadovoljne mnoge žene u Srbiji.

U mom slučaju izbor je dakle pao na one koji su poznati kao kvalitetni proizvođači i koji svoje preparate ne testiraju na životinjama, imaju divan izbor maski za sve tipove kože, i naravno pakuju ih u kesicama za jednokratnu upotrebu ili u većim tubama (150 ml).

1. Freeman – Anti-stres mask dead sea minerals

Verovatno se pitate šta će vam na putu maska koja zahvaljujući mineralima iz algi Mrtvog mora vraća život u vaše lice i otklanja stres…Naime, ova maska i nije za put, ona je idealna za vreme neposredno pre nego što otputujete na odmor. Ima očaravajuć miris i azurno plave je boje, pa će vas čak i vizuelno pripremiti za ono što željno iščekujete. Može da se koristi 2 puta nedeljno, ne isušuje kožu, iako je idealna za one sa mešovitim tipom i masnijom T zonom. Ispira se mlakom vodom i efekat je odmah vidljiv!

Freeman – Polishing Mask (žuti šećer i aktivni ugalj)

Zapravo ovo je idealan proizvod jer istovremeno u jednom pakovanju dobijate odličan piling i sjajnu masku za lice. Ne savetujem je onima čije je lice izrazito suvo ili osetljivo. Maska je neobične teksture, gotovo gromuljičasta, zbog žutog šećera i čim je nanesete na lice osetićete blago zagrevanje na koži što je posledica delovanja aktivnog uglja. Kao što već znate, piling je nakon godišnjeg odmora, naročito morskih prostranstava obavezan, a obzirom da je ova maska 2013. proglašena najboljom maskom na svetu, zašto je ne biste sebi priuštili!

Afrodita – SOS Calming

Reč je o maski koja u pakovanju 2×6 ml može biti idealna baš za putovanja i kofer u koji ne može da stane sve što bismo želeli. Maska je odlična ukoliko ste od puta podbuli, pojavljuju vam se bubuljice ili druge nepravilnosti na koži, a ima i blago antibakterijsko dejstvo. Poseduje intenzivan miris lavande, koža je blago upija već nekoliko minuta nakon nanošenja, na suvoj koži možete osetiti blago peckanje, dok masnu savršeno umiruje,

Afrodita – 24h lifting maska + piling

Baš kao što smo već pomenuli tokom leta, a naročito nakon morskih avantura, koža je spremna za dobar piling. Idealno pakovanje je ovo malo, u kesici (2×6 ml) od kojih prvi deo kesice sadrži blagi piling, a drugi sadrži predivnu masku koja zateže kožu i vraća joj potrebnu elastičnost. Nećete izgledati 10 godina mlađe, ali će vam ekstrakt krastavca i aloe, naročito ako imate suvu kožu, dati određenu mekoću i vlagu koja se tokom vrelih letnjih dana gubi više nego obično.

Afrodita – Hydra Thermal

Ovo je idealna letnja maska sa prirodnom mineralnom vodom i dodatkom hijaluronske kiseline. Pored toga što će vašoj koži povratiti vlažnost, ova maska (takođe kesica namenjena za dva korišćenja) sadrži ulje biljke končare, poznate u lečenju mnogih zapaljenskih procesa. Ovo je idealna hidratantna maska sa beta-glukanom koji sprečava UV zračenje, a naročito bih je preporučila onima sa osetljivom kožom, ili onima koje sunce nije štedelo ovog leta. Sigurna sam da će vam se njena bogata kremasta struktura veoma svideti!

Nikki u borbi za šminku Zašto je sramota biti našminkan? Poznati repići konjski Poznati konjski repići anti-celulit U borbu protiv celulita sa 1000 dinara u džepu Carlsberg Carlsberg: Muška kozmetička linija na bazi piva · · ·