cover
PULS GRADA · dizajn

Prvi utisak je najvažniji, a to važi i za poklone. Nekada je ritual pipkanja, osluškivanja, cepanja papira i odmotavanja mašne zanimljivije od samog sadržaja koji se unutra nalazi, jer je kreiranje tenzije i iščekivanja najslađi deo poklona. Istina je, vaš trud će ubrzo biti uništen i razbacan, ali sve što je lepo kratko traje. Ne marite za to- uspomene su večne.

Kao što znate, nije nimalo lako upakovati poklon, pa ako krenete sada da vežbate imate taman dovoljno vremena da se usavršite do velikih praznika.

Mislite na osobu

Najvažnije je, naravno, da poklon, kao i njegova prezentacija, budu direktno vezani za osobu kojoj se on daruje. Porazmislite o ličnosti, njenim afinitetima i ukusima. Zatim se opredelite da li će pakovanje poklona tematski biti više okrenuto ka humoru ili ka sentimentalnosti. Kada budete imali jasniju sliku kakvu poruku želite da prenesete, ostali stilski i dekorativni izbori će se sami po sebi nametnuti.

Oblik i forma

Pošto ste odabrali poklon, sudeći po njegovom obliku odredite u koji je format najefektnije da ga spakujete. I dok su pravogaoni i kockasti oblici najčešći izbor, jer su, između ostalog, zgodni za dalje ukrašavanje, vi probajte da razbijete monotoniju. Izaberite ovalne ili trouglaste kutije, i zadržite valjkasti oblik, ukoliko je to moguće.

Odabir papira

Svakako jedna od najvažnijih stavki jeste upravo ova. Izbor ukrasnih papira proteže se u nedogled, ali vi ih, bez obzira na lepotu i šarenolikost, preskočite. Umesto toga, novine, časopisi, stripovi i vaši crteži mogu biti krajnje unikatni način da upakujete poklon. Trudite se da isečci koje koristite budu duhoviti i simbolični, kako bi privukli dodatnu pažnju i animirali dragu osobu. Neko voli da putuje – izaberite mapu ili kartu sveta kao omot za poklon. Za ljubitelje muzike – iskoristite notne papire.

Trake i ukrasi

Dolazi trenutak kada bi već uveliko trebalo da se zabavljate i igrate kao dete. Umesto standardne, svečane mašne, iskoristite testeninu u obliku mašnice. Ili, nađite stari konopac za preskakanje, pa od njega napravite veliku mašnu, obmotavajući čitav poklon. Kombinujte različite trake i kanape u više nijansi. Ukrasite dodatno jestivim keksićima, ukrasima za jelku, starim fotografijama… Ali, ne pretrpavajte; koncentrišite se na jedan efektan detalj.

Igrajte se sa materijalima

Papir je klasičan favorit, jer pruža onaj efekat zadovoljstva prilikom cepanja. Međutim, i tekstil je odličan izbor, jer različite teksture i paterni kreiraju intenzivniji, taktilniji i originalniji utisak od papira, a mogu se i sačuvati nakon otvaranja poklona. Ukoliko jedan od poklona jeste odevni predmet, upravo on može da vam posluži kao omot za drugi poklon, po sistemu “dva u jedan”.

Makaze u ruke

Seckajte, kombinujte, dodajte, pišite, crtajte, lepite.., jednom rečju – kolažirajte. Razmislite kako se uklapaju papiri, materijali, trake i ukrasi koje ste odabrali, i onda njihovim kombinovanjem i kreiranjem slojeva stvorite nešto krajnje nesvakidašnje.

Lični pečat

Da, važno je da poklon i njegov izgled budu bliski osobi kojoj darujete, ali ne zaboravite da na specifičan način prezentujete i sebe. Zato se ne libite da dodate svoj autentični, kreativni i krajnje lični pečat. Stavite neku malu ludoriju po kojoj će se, u gomili ljudi i poklona, znati da ste upravo vi taj kreativni tvorac.

Nije kraj! Još sjajnih ideja očekuje vas u galeriji fotografija.

Kako da vaš poklon bude najlepše upakovanOtvori galeriju
Nani Zani Nani Zani ogrlice Polimark haljine Polimark: Glasajte za najlepšu haljinu i osvojite nagrade DSC_ (8) cover Prvi rođendan Gradstor Design Hub-a! Polimark haljine Ove sezone modni trendovi su nešto drugačiji · · · · ·