cover
PULS GRADA · aktuelno

Za nekoliko dana slaviće se Uskrs. Bilo da ste religiozni ili ne, pretpostavljam da je kuvanje jaja i porodični ručak nešto što nećete preskočiti. Šta ćete spremati od hrane i kako ćete ofarbati jaja verovatno već znate, pa evo nekoliko saveta kako da adekvatno ukrasite sto uz pomoć dobrih komada posuđa i neočekivanih detalja.

“Rascvetani” tanjiri

Kako se za Uskrs, kao uostalom i za druge praznike, sve vrti oko trpeze, logično je da vam je potreban idealan set tanjira za takvu priliku. Pošto se ovaj praznik još vezuje i za početak proleća, cvetići će biti lep i prikladan ukras na servisu. Dakle, bilo bi najbolje da imate komplet velikih i malih tanjira, kao i činija, na kojima će se nalaziti nežno islikani cvetovi, poput onih koji se dobijaju tehnikom akvarela.

Upečatljiv bokal

Bilo da ga koristite za mleko, limunadu ili druge napitke, važno je da posedujete interesantan bokal. Pastelne boje biće prigodne za Uskrs, a posebno ona mint zelena. U takvom bokalu možete još držati i slatke ili slane sosove koje ćete služiti uz hranu, dok će njegova pojava na stolu delovati elegantno i neobično.

Salvete od „mermera“

Delikatno šarenilo prigodno je za slavlje, pa ćete takav efekat postići korišćenjem platnenih salveta na kojima će biti šare koje asociraju na mermer. Ovakav efekat lako možete i sami kreirati, pa se slobodno zajedno sa svojim ukućanima igrajte pri njihovom pravljenju i bojenju. Sa njima će kompletna trpeza delovati daleko svečanije, pa odmah zaboravite na papirnate salvete. Bilo bi lepo da dekoraciju uskršnjih jaja povežete sa dizajnom salveta, i tako stilski ujedinite kompletan izgled prazničnog stola.

Nesvakidašnje postolje za kolač

Bilo da ćete na kraju ručka poslužiti glomaznu voćnu tortu ili sitne kolače, finiš svakog obeda mora se završiti nečim slatkim. Zato će vam biti potrebno lepo dizajnirano postolje, koje će učiniti da poslednja etapa obedovanja bude pompezna. I ma koliko god da ste (ne)spretna kuvarica ili kuvar, na ovakvom komadu posuđa šta god da poslužite delovaće fantastično.

Čaše u duginim bojama

Ako već krenete putem upotrebe mnoštva boja, ne samo u hrani koju ćete služiti već i u načinu na koji ćete je servirati, ostanite dosledni do kraja. To zanči da će vam biti potrebne i čaše u raznim bojama, koje priznaćete deluju lepše od običnih. Ipak, kako bi sve delovalo umereno i lepršavo, neka čaše budu delimično providne.

Vaza kao umetničko delo

Prilikom proslave Uskrsa mnogi će iskoristiti priliku da sto ukrase raznim cvećem. Osim što ćete nabaviti saksije sa cvećem, koje će vam trajati na duge staze, izaberite i ono ukrasno koje će se naći na prazničnoj trpezi. Poslednjih godina postalo je moderno aranžirati cveće u obične staklene tegle i flašice, ali za ovu priliku odaberite vazu kojoj će se svi diviti. Idealno bi bilo da vaza i na sebi ima dekor u vidu cveća, i to ne islikanog, već onog koje izlazi u prostor, pa kreira 3D efekat. Ovde budite pažljivi pri izboru boja, jer što je vaza jednostavnija u nijansama, to će se više istaći njen oblik i stil.

Lavanda lonac

Kako je ljubičasta boja lavande već proglašena za jednu od naj trendi boja 2018. godine, tako bi trebalo da imate jedan komad posuđa upravo u toj boji. Ima toliko očiglednih izbora, ali ih vi sve preskočite, i odaberite nešto što se ne viđa toliko često u boji, kao što je na primer masivni lonac. Tako ga ponosno možete staviti u centar uskršnjeg stola, i služiti jelo direktno iz njega.

equilibrio-cover EQUILIBRIO: Premium kursevi stranih jezika – popust 40% CineStar CineStar bioskopi: Kupite svoje bioskopske ulaznice putem interneta ENTER konferencija Vreme je za drugu ENTER konferenciju Nil Donald volš-cover Nil Donald Volš u Beogradu · · · · · · ·