Balkoni i dekoracija
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Dolazak proleća i prvi sunčani dani zasigurno mnoge ljude inspirišu da odmah počnu da razmišljaju o letu, otvorenim prostorima, svežem vazduhu i uživanju u prirodi u slučaju da živite u blizini parka ili šume.

U slučaju da živite u zgradi, vaša jedina mogućnost da uživate na otvorenom moguća je samo u slučaju da imate balkon ili terasu, ali da se ne lažemo – ona obično više nalikuje na nekakvu zapuštenu ostavu nego li na mesto za odmor i uživanje.

Vreme je da promenite nešto u svom dosadašnjem životu – na primer, kad već imate prostor, bio on baš malecni ili nešto veće kvadrature, taj prostor može da bude vaša mala oaza, stoga pogledajte naše predloge kako da sami sebi napravite kutak oko kojeg će se svi ukućani gurati da ga zaposednu!

Ako su prljavi za početak bi valjalo da ih očistite, bilo balkon bilo terasu, a možda bi i krečenje bilo uputno. Na posletku, toliko možete i sami, pa nema potrebe da odmah počnete sa kukanjem. Od čega ćete napraviti nameštaj zavisi od kvadrature, potreba i želja. Ako želite kutak za čitanje biće vam potrebno nešto udobnije – fotelja, ili mali divan koji se danas može napraviti i od paleta, a prekriti udobnim jastucima. Stočić, ukrasi, cveće, možda i neki lampion, svetiljku ili starinski fenjer, ako planirate da ovde provodite i noći, a ne samo ugodna poslepodneva.

U zavisnosti od toga kakvu atmosferu želite da stvorite odlučićete se za jedan ili drugin način dizajna i dekoracije. Ne zaboravite da se rešite svega što vam nije potrebno, i što na terasi stoji tek onako. Iskoristite kvadraturu stana koji imate – baš svaki centimetar, a naročito uživajte u onim idiličnim mestašcima koja će vam vratiti potrebnu energiju!

Kako da konačno sredite terasu i napravite kutak za sebeOtvori galeriju
cover1 Object constructors: Kreativna manufaktura mladog bračnog para cover1 Futuristička super jahta piramidalnog oblika cover1 Najlepši kamini na svetu (galerija) Palentadžija Paletandžija: Šarm recikliranog drveta · · · · · ·