Tel Aviv, Izrael
fotografija

Fotograf James Mollison svojim radom uvek pokreće nova pitanja o tome kako živi svet. Neki od njegovih radova toliko su svojevremeno bili angažovani da su na različitim poljima društvenog delovanja učinili mnogo da se čovečanstvo trgne iz savremene i sveprisutne letargije. U svojim poslednjim radovima on se bavi zanimljivim pojmom igrališta kao očekivano bezbrižne gradske površine, koja u različitim krajevima sveta biva i različito doživljavana.

Prethodna knjiga Mollisonovih radova objavljena je 2011. godine i nosila je naziv Where Children Sleep, a nedavno je objavljena nova koja se bavi pitanjem – gde se to naša deca igraju! Autor tvrdi da ima veoma lepe uspomene iz detinjstva kada je reč o mestima na kojima se igrao, stoga se zapitao čega će se jednog dana sećati one generacije koje danas odrastaju širom sveta.

U pogovoru svoje nove knjige, pod nazivom Playground Mollison piše kako su to mesta koja u kognitivnoj mapi svakog deteta jesu mesto susreta sa igrom i uzbuđenjem ali i sa suzama, dosadom, iščekivanjima i strahom. On je tokom svog putovanja po svetu, koje je obuhvatalo i zemlje poput Butana, Izraela, Indije, Argentine i SAD-a fotografisao decu u trenucima kada bi odmarajući od školskih obaveza „ostavljali srce na terenu“.

Sijera LeoneOtvori galeriju
Photoshop Kad zamolite stranca da vam pomogne oko Photoshopa Kako vaše kuče raste Sve je stalo samo kuce rastu Savet: Kako da obične predmete pretvorite u foto opremu Savet: Kako da obične predmete pretvorite u foto-opremu Erotika na češki način Jacques Biederer: Erotske fotografije s početka 20. veka ·