ikea
PULS GRADA · aktuelno

Vodeći proizvođači nameštaja su sve više svesni važnosti recikliranja otpadnog materijala. Ikea je jedan od njih. Poznati švedski gigantski proizvođač nameštaja predstavio je prvu liniju proizvoda u kojoj su kuhinjski elementi napravljeni od recikliranih plastičnih flaša i prečišćenog drveta.

Naziv ove linije je Kungsbacka i kreirana je uzimajući u obzir principe održivog razvoja. Ova kuhinja od recikliranih plastičnih flaša i otpadnog drveta ne prekoračuje cenu klasične kuhinje koja se pravi od iverice, što predstavlja novi korak ka tome da ne moraju svi organski proizvodi biti veoma skupi. Sada je ekološki prihvatljiva alternativa prijateljski nastrojena i ka vašem novčaniku.

Životni vek ovih kuhinja je 25 godina. I već je na nekim tržištima ovaj nameštaj u prodaji. A do 2020. godine Šveđani planiraju da sav materijal za proizvodnju njihovih proizvoda bude dobijen iz ovakvih održivih izvora. Dakle, došlo je vreme promena. Ove godine će izaći i stolica Odger koja će biti napravljena od 70 odsto reciklirane plastike i 30 odsto otpadnog drveta.

Ikea KungsbackaOtvori galeriju
nasa NASA je otkrila 7 planeta van Sunčevog sistema koje su slične Zemlji coverbec Ovako Beč ostaje jedan od najčistijih gradova na svetu glumci Poznati glumci koji nikada nisu bili nominovani za Oskara 16508906_1129039370542261_777676044957010215_n_cover Međunarodni sajam turizma u Beogradu · · ·