Ikea vrt
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Funkcionalnost, praktičnost i inovacija su glavna obeležja švedske multinacionalne kompanije Ikea. Ovog proleća uz svoju postojeću ponudu pojavio se i novi lanac proizvoda i to onih koji su direktno povezani sa hobijem mnogih žena – a to je briga o cveću ili vrtu.

Drage dame, ako biste volele da se bavite vrtlarstvom a vaš prostor vam to ne dozvoljava nema razloga da očajavate, jer Ikea ima sjajna rešenja kako da i u veoma malom stanu uzgajate biljke bez velikih poteškoća…

Niko ne kaže da bi u vašoj saksiji morali da rastu muškatle, na protiv, ako ste trendi dama onda znate da se začinsko bilje više ne kupuje u supermarketima i prodavnicama zdrave hrane, oni koji kuvaju znaju da je sveže iz saksije najbolje, a i sveža salata bi mogla da raste u saksiji, samo ne sasvim običnoj!

Od semenki do tanjira, a vrt u sobi hodniku ili kuhinji je najbolji prostor u koji možete da smestite vaš majušni vrt. Na jednostavan i zabavan način, zahvaljujući Ikea proizvodima možete da uzgajate povrće i lekovito bilje, a sve što vam je potrebno je KRYDDA / VÄXER, koji je uređaj nastao u saradnji sa švedskim institutom za nauku i koji je napravljen baš za potrebe kućnog uzgajanja biljaka.

Kako radi? Hydroponic tehnika omogućava rast biljaka bez zemlje a pomoću vode, a tu je i prehranjivanje kao i svetlost koja se može regulisati u zavisnosti od količine prirodnog osvetljenja koje ima vaš dom. Jedina vaša obaveza bila bi da obratite pažnju na količinu vode potrebnoj biljkama, zvuči neverovatno, ali to je Ikea!

Staklena kuća Staklena kuća u obliku cevi oko starog drveta Foto: Goran Basarić, sa izložbe fotografija Pogled sa prozora, Galerija KCB Urbanistička utopija Novog Beograda (foto-galerija) 06 Art printovi: Kako osvežiti životni prostor, a da ne razbijete kasicu prasicu Kućne biljke Savršene sobne biljke kojima nije potrebno puno nege · · · ·