IKEA
PULS GRADA · dizajn

Kompanija IKEA se s puno pažnje bavi istraživanjem svakodnevnog života; kako u domu tako i van njega. Lansiranjem ograničene kolekcije SPÄNST, IKEA uključuje uličnu modu i sportove, istražuje potkulture, poput kolekcionara patika, skejtera, ili aktivne urbane populacije.

SPÄNST, na švedskom znači elastičnost, ograničena je kolekcija koja istražuje kako urediti aktivno, urbano gnezdo današnjice, i biće dostupna od danas u robnoj kući Beograd Istok ili na njihovom sajtu.

Dizajnirana u saradnji sa Krisom Stampom, modnim dizajnerom iz Los Anđelesa i kreativnim direktorom robne marke Stampd, SPÄNST otelovljava značaj organizacije i izlaganja naših omiljenih i najvrednijih stvari. Bilo da je za skejtbord, jaknu koja bi se mogla smatrati umetničkim delom, ili za cipele koje izgledaju sve bolje nošenjem, ova kolekcija je način da razotkriješ svoj životni stil; da ga izložiš u svom domu sa istom količinom umeća i ponosa unutar svoja četiri zida, kao i van njih.

„Ideja iza ove IKEA kolekcije je da iznova vizualizuje kako mlađi, osvešćeni potrošači organizuju svoj ormar i modne dodatke kod kuće” kaže Kris na temu kolekcije. „Želim da se oni ponose načinom na koji predstavljaju svoju odeću i obuću, omogućavajući im da cene svaki svoj predmet čak i kada ga ne nose. IKEA mi je dala priliku da uvedem novu perspektivu u globalno tržište enterijera”.

Primenom Krisove vizije, SPÄNST donosi svežinu u vidu sportskih materijala preko različitih medijuma, od neophodne odeće do nameštaja. Inspiracijom koja je potekla od betona, prirode i organskih oblika, kolekcija sadrži upečatljive komade za odlaganje, poput transparentnih kutija za cipele (2.999 RSD), stalka za odeću (19.999 RSD) i garderobera od metalne mreže (29.999 RSD). Ali to nije sve – SPÄNST takođe uvodi nekoliko novih, možda i neočekivanih, predmeta – majica, kapa i kapuljača (499 RSD do 2.999 RSD), kao i prvi IKEA skejtbord (8.999 RSD) i košarkaški koš (4.999 RSD). Ovi ekskluzivni artikli dolaze u ograničenim količinama od samo nekoliko komada, tako da ako želite da skejtujete u IKEA stilu bolje požurite!

IKEA: Ograničena kolekcija posvećena modernoj svakodneviciOtvori galeriju

Određeni broj artikala iz ove kolekcije dizajnirala je Maja Ganszyniec, česti saradnik kompanije IKEA. „Ispostavilo se da smo Kris i ja imali veoma slične ideje za kolekciju i njenu estetiku. Želeli smo da poboljšamo mlad, urbani životni stil i da podržimo ljude koji su aktivni. To je bila naša početna tačka. Danas možete doći kući, na primer, sa skejtanja, parkura, drugih sportova ili joge – i onda završite s vlažnom sportskom odećom, a da pritom delite s nekim sićušni stan“,  kaže dizajnerka Maja Ganszyniec.

Kolekcija takođe predstavlja LED štapove sa USB povezivošću (2.999 RSD i 1.499 RSD) kao i radni sto savršen za potrebe DJ-a (37.999 RSD).

KFC-HK-fire-hed-page-2018-coer KFC piletina umesto vatre page-cover-smoking Najkreativniji posteri protiv pušenja yugoslav-posters Jugoslovenski posteri u novom ruhu cover Daniela Komatović Krákorová: Nakit za najzahtevnije ljubitelje dizajna · · · · ·