Elon_Musk_at_TED_2017
U VAZDUHU · karijera

Ilon Mask praktično ima svoje malo poslovno carstvo. Vodeći kompanije kao što su Tesla, Space X, Neuralink i The Boring Company, on je sigurno naučio kako da upravlja svojim vremenom, ali i da na najbolji način iskoristi vreme svojih zaposlenih kako bi bili što efikasniji. Međutim, ako biste se pridržavali jednog od njegovih pravila uštede vremena, sigurno biste dobili otkaz.

Verovali ili ne, ali Ilon Mask savetuje ljudima da napuste poslovni sastanak u slučaju da procene da njihovo prisustvo nije neophodno za njegov dalji tok. Kao i većina ljudi koji stvarno rade, Mask nije veliki ljubitelj sastanaka i smatra da treba da ih bude što manje.

On želi da njegovi zaposleni postanu svesni vrednosti svog vremena i ne troše ga na sastančenje, posebno ako imaju da obave neke druge važnije zadatke. Mask je čak svima poslao email sa sledećom porukom: „Nije nepristojno napustiti sastanak, već je nepristojno terati ljude da traće svoje vreme na sastanku.“

Zvuči smisleno, zar ne? Ipak, preporučujemo vam da eksperiment sa dobrovoljnim prisustvovanjem sastancima probate samo ako imate svoju firmu. U slučaju da radite za druge, bolje da ne pokušavate da impresionirate svoje nadređene ovom genijalnom idejom. Sigurno vam to neće oprostiti, makar se pozivali i na Ilona Maska!

Poslovi #za5 Priče uspešnih ljudi: Predavanja iz oblasti marketinga SB 1 Beogradska otvorena škola: Studije za budućnost art-of-negotiation-4 5 jednostavnih trikova za bolje pregovaranje youtuber-2838945_1280 Kako da znate da je vreme za promenu karijere · · · ·