collage
KULTURA · strip

Slika govori hiljadu reči, u to nema sumnje. Postoje stvari koje nam je teško da izustimo, nekada jer ih se stidimo, nekada jer nas je strah, a nekada je, pak, vrlo teško rečima izraziti ono što osećamo, a da to pritom ne zvuči banalno ili patetično. Sa druge strane, često nismo svesni da smo od nečega zavisni, a još ređe želimo da to sebi priznamo. Mimi N je ilustratorka iz Indonezije koja stvara vrlo sentimentalne, živopisne radove na kojima prikazuje snažna osećanja i emocije koje je teško objasniti rečima.

Ona vrlo eksplicitno ilustruje mračna, negativna osećanja koja se kriju u svakom od nas, a koja nerado priznajemo, ne samo drugima, već i sami sebi. Posmatrajući njene crteže shvatićete da je neophodno da ta negativna osećanja izbacite iz sebe, kako biste sprečili dalju frustraciju i samodestrukciju. Vi izaberite način koji vam najviše prija, a umetnost je oduvek bila sjajan poligon za kanalisanje svega onog što nas tišti. Uostalom, najbolja umetnička dela nastala su iz najveće patnje i bola, zar ne?

U galeriji pogledajte Mimine sugestivne radove, a za više fotografija proverite njen Instagram profil.

Žaljenje...Otvori galeriju
collage Ilustracije modernog doba koje pokreću mnoga pitanja collage Komične situacije u kojima će se prepoznati svaka devojka collage Društvena nepravda kroz prizmu umetnosti 1432260-184025-6-0-1481621459-1481621462-650-04121a5f02-1481626446 Prvog dana u teretani · · · · · ·