Svakodnevica i ljubav
KULTURA · art

Philippa Rice je talentovana mlada umetnica koja stvara jednostavne ali lepe stripove koji govore o svakodnevnim pojavama. Među takvima je i Philippina omiljena tema je priča o ljubavi, ali takvoj da se izbegava bilo šta uzvišeno, i kroz crteže objašnjava lepota jednostavnih sitnica koje svaki ljubavni par doživljava, ali u kojima možda ne vidi svaki put veliku lepotu.

Philippa Rice je uspela da nam pokaže da svi mi, ma koliko nam se to činilo nemoguće, zapravo živimo u idiličnom svetu ljubavi. On se, kako neki ne bi očekivali, nalazi u sitnicama koje ljudi svakodnevno rade – dok peru zube, čitaju knjige, spavaju, idu u kupovinu ili jedu.

Umesto da samo uzdišu, pišu ljubavnu poeziju i govore nežne reči, njeni junaci žive životom sa kojim se lako možemo identifikovati, a to znači da prepoznajemo sebe i svoje partnere u Riceinim ilustracijama. Imajte na umu da idealnog partnera ne čine ni materijalne niti fizičke karakteristike, već činjenica da sa nama može da provede mnogo vremena radeći obične stvari, a da se nikada ne oseti kao da je deo nečeg trivijalnog.

Svakodnevica sa partnerom može da bude romantična bajkaOtvori galeriju
Protiv ekološkog samita u Parizu Brandalism: Kad umetnici kritikuju samit o klimatskim promenama Victoria Crayhon Victoria Crayhon: Poruke kraj puta Divljina u gradu Instalacija koja nagrađuje slučajne prolaznike Goran Kosanović Dve izložbe Gorana Kosanovića · · ·