page-cover
PULS GRADA · dizajn

Najnovija kolekcija ilustracija italijanskog dizajnera i umetnika Federika Babine pod nazivom „Directportrait“ posevećena je nekim od najboljih režisera u istoriji sedme umetnosti kao što su Alfred Hičkok, Emir Kusturica i Kventin Tarantino.

Na njima su prikazni portreti slavnih reditelja, nacrtani tako da deluju kao da su sklopljeni od prepoznatljivih elemenata iz njihovih filmskih remek-dela.

Na primer, na ilustraciji Stivena Spilberga možemo videti da je njegovo odelo prikazano kao čeljusti ajkule iz istoimenog filmskog hita, na levom ramenu mu se šeta dinosaurus, što je očigledna aluzija na film Park iz doba jure, dok mu je u kosu inkorporiran prst E.T. vanzemaljca.

U našoj galeriji možete videti sve ilustracije poznatih režisera Federika Babine, a više informacija o njemu možete pronaći OVDE.

Ilustracije režisera sa elementima iz njihovih filmovaOtvori galeriju
01 IAP_0486 Nakit Vinja: Pokažite svoju posebnost 20180607_105322 Švedski dizajn na IKEA način your-post-as-movie-reddit-feat-cover Talentovani dizajner pravi lažne filmske postere page-cover Zašto su filmski posteri iz ’70-ih najlegendarniji · · · ·