INDUSTRIELL
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

U cilju da ljubiteljima ručno rađenih predmeta omogući jedinstvene proizvode po pristupačnoj ceni, omiljeni svetski brend za opremanje domaćinsta švedska kompanija IKEA, pomerila je granice industrijske proizvodnje nameštaja i svojom novom kolekcijom INDUSTRIELL omogućila brojnim ljubiteljima ručno izrađenog nameštaja jedinstvene komade po pristupačnoj ceni.

U saradnji sa priznatim holandskim dizajnerom Pietom Heinom Eekom, stvorena je INDUSTRIELL kolekcija, koja otklanja jednoličnost masovne proizvodnje i donosi proizvode sa odlikama ručne izrade. IKEA je unela novine u jednoličnost masovne prozvodnje i pretvorila uniformisane proizvode u nameštaj kvaliteta ručne izrade. Ovu kolekciju možete pronaći u robnoj kući IKEA Beograd i na sajtu.

Ukrštajući ideje, Piet i IKEA razvili su inovativne načine obrade drveta, stakla, keramike i tekstila, a svaki komad nameštaja je zahtevao jedinstveni pristup. Kako bi dobili efekat ručne izrade, stolice, stolovi, keramičke vaze, jastučnice i staklene posude, dizajnirani su tako da se međusobno neznatno razlikuju. Tako su, na primer proizvodi od tekstila izrađeni prilagođavanjem ručnih crteža u mašinske strojeve, dok su za keramičke vaze pravljeni ručni kalupi različitih oblika. Ovim inovativnim tehnikama proizvedeni su jedinstveni predmeti u velikim količinama, a zahvaljajući efikasnosti izrade postignut je visok kvalitet proizvoda po pristupačnoj ceni.

Iz svakog proizvoda INDUSTRIELL kolekcije oseća se ljudskost i toplina. Posebno je zanimljiva za ljubitelje “sirovog” izgleda i savršena za sve koji vole dizajn, a uz to ova kolekcija slavi prirodne materijale i neobrađene površine, ističući ono što proizvođači uglavnom pokušavaju da sakriju – nesavršenosti. Svaki ručno rađen komad iz ove kolekcije nosi jedinstven, ljudski pečat a komadi su napravljeni tako da se uklope u vaš enterijer i da dugo traju.

Inače, Piet je poznat u svetu dizajna po korišćenju odbačenih materijala od kojih stvara prelepe komade nameštaja. Ta želja, da uvek otkrije vrednost u sirovinama koje bi nače završile na otpadu, je i u osnovi je pristupa kompanije IKEA o održivom razvoju i stvaranju bolje svakodnevice za što više ljudi.

IKEA - stvaranje bolje svakodnevice Otvori galeriju

Saznaj više o novoj INDUSTRIELL kolekciji OVDE.

pagecoverkupka Kupke kao iz snova TITAN Globe Fire – toplina dobrih starih vremena page-cover U Japanu i javni toaleti izgledaju dobro slika 41 Tikkurila: Svetlucave inspiracije · · · · ·