3_Wilson-2 cover
U VAZDUHU · tech/web

Zlatna jesen i izvesno miholjsko leto pružaju nam priliku da odložimo neizbežni povratak među četiri zida i provedemo još malo vremena aktivni i u zagrljaju prirode. Inovativna tehnologija nam i ovde može biti od velike pomoći na svakom koraku…

Tekst: Gradimir Joksimović

Solarni ranac

Zanimljiv kickstarter projekat predstavlja koncept mobilne kancelarije kakvu do sada nismo videli. Zapravo, radi se o rancu koji je opremljen solarnim ćelijama i odgovarajućim USB punjačem za mobilni telefon koji obezbeđuje potrebnu energiju tokom radnog dana (omogućuje punjenje telefona između šest i 12 puta). Druga karakteristika ovog ranca je sigurnosna bravica koja sve vaše važne gedžete i dokumente drži pod ključem.

Lifepack sadrži odvojene odeljke za elektroniku i garderobu, kao i četiri skrivene pregrade za vredne stvarčice, a opremljen je i stereo Bluetooth zvučnicima koji se napajaju iz solarnog akumulatora. Za ranac uz koji ne morate da se lišivate svojih high-tech navika dok ste na putu treba izdvojiti oko 180 dolara.

www.lifepack.me

Lopta kao lični trener

Jedan od najsloženijih zadataka u procesu treninga u igrama s loptom jeste precizno merenje individualnih performansi igrača. Kada je košarka u pitanju, kompanija Wilson predstavila je inovativan, jednostavan i efikasan pristup rešavanju ovog problema.

Wilson X Connected Basketball je košarkaška lopta opremljena senzorima koji informacije o preciznosti šutiranja, distancama sa kojih se šutira i drugim elementima igre bežičnim putem šalju do telefona na kome je instalirana odgovarajuća mobilna aplikacija.Aplikacija će na osnovu analiziranih podataka i jednog od četiri predefinisana režima treninga predočiti načine na koji se sportski učinak može poboljšati. Cena: 200 dolara.

www.wilson.com

Vatreni punjač

Ako se odlučite na boravak u prirodi da biste na tren predahnuli od civilizacije, ali niste rešili problem napajanja lampi, telefona i drugih ličnih uređaja, kompanija BioLite ima zanimljiv predlog. CampStove je višenamenska peć koja kamperima s jedne strane omogućuje da skuvaju obrok ili proključaju vodu na vatri bez dima, dok s druge strane proizvodi električnu energiju kojom se mogu napajati elektronski uređaji.

CampStove se jednostavno montira, koristi besplatno gorivo (drva) i efikasna je koliko i gasna peć. U paketu se nalazi i USB lampica na fleksibilnom kablu, koja je uračunata u cenu od 130 dolara.

www.bioliteenergy.com

Jedan ključ za svaku bravu

Ako imate problema sa pamćenjem različitih lozinki za pristup digitalnim uređajima ili često zaboravljate ključeve, Bluetooth narukvica ili privezak za ključeve Everykey može biti upravo ono što vam je potrebno. Ovaj uređaj vam olakšava život tako što u svoju memoriju pohranjuje ključeve i lozinke za telefone, računare, tablete, automobile, stanove, odnosno sve sisteme sa digitalnom kontrolom pristupa.

Sve što je potrebno je da se dovoljno približite uređaju ili vratima i oni će se otključati, a zaključaće se kada se udaljite. Podaci u narukvici su zaštićeni AES 128-bitnom enkripcijom, kao strogo poverljivi vojnički dokumenti. Narukvica se, u slučaju gubitka, može deaktivirati daljinski, putem portala. Cena: 14 dolara.

everykey.com


LG novi TV LG OLED remek-dela stigla u Srbiju Aplikacija umtnost za sve #Kultura za sve ip Predstavljen je iPhone 7 Online shopping (foto: tarot-lehrerin.com) 6 razloga zbog kojih je online kupovina pravo uživanje ·