PANA0683.02_52_06_23.Still024-cover1
PULS GRADA · gastro

Ruby je četvrta vrsta čokolade, pored tamne, mlečne i bele čokolade, nastala od rubinski crvenog, ružičastog zrna kakaovca, osmišljena tako da je prvenstveno posvećena malim zanatskim korisnicima. Karakteriše je sjajna ružičasta boja, te intenzivne osvežavajuće voćne i kiselkaste note, a njen specifičan ukus i lakoća upotrebe pružaju širok spektar mogućnosti za uparivanje podjednako u slatkim i u slanim kombinacijama.

Zahvaljujući kompaniji Silbo koja uvozi čokoladu Callebaut RB1 ovog prestižnog belgijskog čokoladnog brenda, te šarmantnoj unikatnoj poslastičarnici Mandarina Cake Shop i njenom kreativnom šefu Krsti Radoviću, kao i istinskim gastro kreativcima Vanji Puškaru i Dejanu Maksimoviću, bili smo u prilici da vidimo, probamo i osetimo kako je Ruby poslužila kao inspiracija za neka nova gastro otkrića.

Smele kombinacije i ukrštanje aroma, boja i oblika, te originalan način serviranja i sasvim nove dimenzije ukusa zaista otvaraju jedan sasvim nov pogled na modernu gastronomiju. Ovaj ekstatični niz otvoren je neobičnim skladom poširane pastrmke na podlozi od spaljenih tikvica uz dresing od trešanja i jogurta, karamelizovan orah i Ruby čokoladu, a nastavljen kroz mus od maskarponea, pesto od bosiljka i oraha i naravno: Ruby.

Pojačanje stiže kroz intenzivan „lolipop“ sa foie gras u opni od Ruby čokolade, nakon koga sledi makaron od cvekle sa musom od pileće džigerice sa konjakom i šumskim jagodama. Eksperiment ide dalje kroz ružičaste praline sa gorgonzolom, zatim kombinacija sa želeom od nove vrste Kabinet piva, a u sasvim slatke vode uplovljava kroz kombinaciju sa kremom od svežeg ananasa, a sve to uz novi kabinet “Loco about coco” i Schlumberger Rose Brut Prosecco.

Od septembra, Ruby čokoladu možete probati ekskluzivno u Mandarini gde očekujemo nove & uzbudljive kreacije Callebaut brend ambasadora Krsta Radovića, od sredine oktobra je u široj ponudi, a inspiracija je očigledno nepresušna…

Cocktail Selection 011 7 trendova u modernom poslastičarstvu page-cover Londonski gastro influenseri Megle_cover Kefir: Novi ukus vitalnosti shutterstock_741377110_cover Raw cakes: Ukusni, zdravi, slatki i laki za spremanje · · · ·