erik-lucatero-257494-1-1000x500
U VAZDUHU · tech/web

Instagram je društvena mreža dizajnirana tako da funkcioniše samo preko mobilnih telefona. Međutim, često se dogodi da sliku želimo da sačuvamo na računaru i da je kasnije podelimo sa prijateljima putem instagrama, a moramo opet da se vraćamo svom nerazdvojnom pametnom uređaju.

Iako nam ponekad smeta što je namenjen samo mobilnim telefonima, sa druge strane je to potpuno logično. Telefon je uvek uz nas, zovemo, dopisujemo se, koristimo razne aplikacije i često smo mu toliko posvećeni da zaboravimo kako smo nasred ulice, a vozači nam sviraju. Instagram nam nudi pregršt opcija poput različitih filtera, u kojima možemo da se izgubimo dok sređujemo fotografije, Insta Story, bumerang i mnoge druge opcije koje nas razvesele. Ali sve to želimo da radimo i preko našeg kompjutera! Od sada i to možete, ali, uz naš savet.

Proces nije komplikovan, ali je neophodno da koristite pregledač Google Chrome. Po pravilu, obično se morate prijaviti na svoj profil preko instagram.com.  Zatim pritisnite kombinaciju tastera Ctrl, Shift i I koja će vam omogućiti da unesete t. i. mod developer. Nemojte da vas velika količina teksta na desnoj strani ekrana zbunjuje. U sledećem koraku, kliknite na ikonu koja se nalazi u gornjem levom uglu vašeg ekrana.

Samo osvežite stranicu i primetićete dugme za otpremanje slika koje su vam već poznate iz mobilne aplikacije. Vaš ekran bi trebalo da izgleda slično onom na slici iznad. Problem je rešen.

a126e2d96ddd309996835dabc8031b54_originalcover Zanco tiny T1: Najmanji mobilni telefon na svetu IMI_1375454 Heroji virtuelne arene 456 Od sada će poznati odgovarati na vaše Google pretrage google-year-in-search-1513169289cover Google: Šta smo najviše pretraživali u 2017. · · ·