InstaHamlet
KULTURA · pozorište

Dnevni list New York Times zatražio je od studenata i srednjoškolaca da na Instagramu snime sebe kako izvode neke od rečenica iz najpoznatije Šekspirove drame.

Šekspirova tragedija Hamlet izvedena je prvi put pre 500 godina i dan danas se igra na pozornicama širom sveta. Mnogi glumci smatraju da uloga danskog princa koji traži osvetu predstavlja vrhunac karijere. Hamlet je deo obavezne lektire, ali sa promenama u tehnologiji i smanjenim vremenom koji mladi provode čitajući, ima smisla zapitati se koliko mladi danas razumeju Šekspira. To je bila polazna tačka za New York Times koji je zatražio od mladih da izvedu svoje omiljene delove ove drame, snime se i postave kratki video na Instagram. Iz rezultata koji su dobili vidimo da mladi tumače Hamleta i njegovu dilemu na različite načine, ali ih ovaj lik i dalje fascinira.

BDP Pozorišna kritika: Moj sin samo malo sporije hoda JDP Harold Pinter Premijera Pinterove „Izdaje“ sutra na sceni Bojan Stupica Glad Premijera predstave „Glad“ u Kulturnom centru Beograda Žuta crta Zagrebačko kazalište mladih gostuje u Beogradu · ·