Avokado
PULS GRADA · gastro

Da živimo u Meksiku, bilo bi nam možda i previše ovog zelenog, kaloričnog voća. Ali kako je avokado kod nas i dalje skup, mnogi izbegavaju da ga spremaju, jer ne znaju baš šta bi uradili sa njim.

Znate da je avokado glavni sastojak sosa gvakamoli, koji je prilog mnogim meksičkim jelima. Međutim, ovaj plod koji je voće, a ne povrće što bi mnogi pomislili zbog mogućnosti korišćenja u slanim jelima, može da se koristi na jako puno načina.

Colette Dike posvetila se osmišljavanju recepata u kojima je zvezda avokado. Ideje za jela sa avokadom možete naći na njenom Instagramu FoodDeco, ali i kod nas u galeriji:

Prženi štapići od avokada sa ljutim majonezomOtvori galeriju
Reč i hrana Tribina „Reč i hrana“ Regal Bar & restoran Regal: Duh starih vremena Foto: Amber Locke, @rawveganblonde Fotografije zbog kojih ćete jesti više povrća Svi na kafu! Svi na kafu!: Takmičenje u pravljenju omiljenog napitka