Credo
PULS GRADA · gastro

Vrlo smelo i maštovito, veoma originalno i posebno, restoran Credo predstavio je novi meni, zapravo čitav novi koncept. Smešten u okviru hotela Marriott Courtyard na prominentnoj lokaciji u Vasinoj ulici, neposredno do Narodnog pozorišta, ovaj restoran gradi autentičnu priču kojom se visoko pozicionira na gastronomskoj ponudi prestonice.

Za to je itekako zaslužan ceo mlad i šarmantan tim koji stoji iza nove atmofere i ambijenta kojim Credo odiše, dok ekipu u kuhinji znalački vodi Nenad Jovanović čije se respektabilno kulinarsko iskustvo sa raznih meridijana itekako oseti u pripremi i prezentaciji jela. Istovremeno moderan i eksperimentalan, oslonjen na lokalnu tradiciju ali i inventivno ukršten sa uticajima sa raznih strana sveta, nov meni Credo restorana uzbudljivo je gastro putovanje kome poseban šmek dodaju i originalni kokteli čije sastojke dobrim delom sami spravljaju, a više nego efektno serviranju. Kako smo izuzetnom ljubaznošću domaćina bili u prilici da upoznamo gotovo ceo meni, evo trenutaka koji su nas potpuno osvojili.

Priču otvara sjajan krem od foie gras sa briošem i narom, nastavlja poigravanje kroz losos sa renom i kozjim sirom poslužen u soku od krastavca!, tu je i efektna salata sa mariniranom pačetinom, a iz „kutka zdravlja“ stiže kinoa sa kremom od jogurta i nane i borovnicama. Savršena za sve hladne dane, a i inače, stiže krem supa od pečenog celera sa orahom, a vrlo zanimljiv je i pileći konsome sa tortelinama i šargarepom. Simfonija ukusa nastavlja se kroz rebra od mangulice poslužena na batata krompiru, ubedljiv Credo burger, te posebno iskustvo Ribeye poslužen u „dva servisa“, prvi sa holandez sosom i tarufima, drugi sa šargarepom.

Uzbudljivo gastro putovanje Credo restorana Otvori galeriju

U nešto „lakšem“ odeljku probali smo neobične gnudi (knedle) sa sremskim sirom, rižoto sa vrganjima i pačetinom, te papardele sa pilećim batakom, pestom od rukole i paprikom i torteline sa celerom, dok u slatkom delu osvajaju krem od crne i bele čokolade sa kamilicom i bobičastim voćem, te Credo kolač od sira sa malinama i ružom. Jednostavno: odbacite sve predrasude o hotelskim restoranima, jedinstveno hedonističko iskustvo očekuje vas baš na ovom mestu, prepustite mu se u svakom detalju i bez zadrške.

penaart Ovo figure od pene su suviše slatke da bi ih popili pagecoverdeserti 7 čudnih slatkiša za koje do sada nismo čuli Just A Maestro (JaM) Just A Maestro (JaM): I Evropa i Orijent Lino Pillows_cover Brz i lagan doručak – rešenje za užurbano porodično jutro · · ·