naslovna
fotografija

Prethodnih dana internetom je kružila jedna fotografija koja na prvi pogled ne deluje toliko impresivno, ali sudeći prema komentarima onih koji su je videli izgleda da se puno toga krije ispod površine. Naime, u pitanju je fotografija Šangaja od čak 195 milijardi piksela.

Šta to tačno znači? Sajt kompanije BigPixel koja je napravila ovu panoramsku fotografiju omogućava vam takoreći igru različitim mogućnostima po pitanju okretanja i zumiranja pojedinih delova ove fotografije. Na raspolaganju vam je pogled od 360 stepeni i mogućnost pristupa i najudaljenijim delovima panorame, uz napomenu da oni neće biti mutni kada stignete do njih. Pazite samo koliko brzo prolazi vreme dok se tako zabavljate, jer ova aktivnost može biti prava zaraza!

Korisnici raznih društvenih mreža napravili su svojevrsno takmičenje ko će pronaći zanimljiviji prizor i istraživali fotografiju do njenih krajnjih granica. Reklo bi se da njihovo oduševljenje nikako nije bez razloga, jer ova fotografija pokazuje koliko je daleko tehnologija uznapredovala. Ukoliko ne verujete ovoj galeriji, isprobajte i sami, samo da ne bude da vas nismo upozorili.

Evo kako izgleda 195 gigapikselaOtvori galeriju

Kompanija BigPixel već je pravila neke slične fotografije visoke rezolucije, ali je ovo prvi put da su napravili interaktivnu panoramu. Do sada su fotografisali Severnu Koreju, Šenžen, Lasu i Makao, a nikako ne nameravaju da se zaustave tu, tako da možemo očekivati nova slična dela.

Christmas In Gaza City Kako je sve Deda Mraz zauzet ovih dana naslovna 2018. godina u 12 fotografija collage Nestvarni prizori zemalja širom sveta zabeleženi iz vazduha d41586-018-07684-4_16331692 Najbolje fotografije iz sveta nauke napravljene u 2018. · · · · ·