INTERVJU: ROBERT DAUNI JR
NULL

Film „Osvetnici” u domaće bioskope stiže 3. maja. Međutim, samo jedan glumac pojaviće se u ulozi super-heroja po treći put – Robert Dauni Džunior kao Iron Man

Robert Dauni Džunior

Okupljanje super-heroja

Film „Osvetnici” u domaće bioskope stiže 3. maja. Međutim, samo jedan glumac pojaviće se u ulozi super-heroja po treći put – Robert Dauni Džunior kao Iron Man

INTERVJU: ROBERT DAUNI JRimg-avengers-trailer058.jpg

  

Toni Stark je fantastičan karakter. Kako se on uklapa u ostatak filmske ekipe?
– Ako pogledate evoluciju Tonija Starka u dva „Iron Man” filma, primetićete da je njegov rast išao u pravcu koji je doveo do toga da su „Osvetnici” nekako logičan nastavak tog puta. Prvi film je priča o njegovom poreklu, gde on doživljava prosvetljenje i neku vrstu pokajanja. Drugi nastavak je o pravljenju prostora za druge ljude u tom izolovanom svetu u kome živi, i o suočavanju s određenim nasleđenim problemima. A sada, ako bi Tor zatekao Tonija Starka kod kuće, mislio bi da je to beskrajno zabavna situacija. On zna da se njegov otac bavio nekim tripoznim stvarima, ali kao naučnik i inženjer, on misli: „Hm, to uopšte nije nemoguće! Iako je van granica normalnog, nije nemoguće!”

Da li, s glumačke tačke gledišta, film ima drugačiju dinamiku ukoliko ne igraš glavnu ulogu pa samim tim nemaš tu vrstu kontrole?
– Kontrola je prevrtljiva stvar. U stvari, ne znam ni šta to tačno znači. Znam da volim da imam prednost i uticaj na ono što se dešava oko mene, ali u pogrešnoj situaciji i s pogrešnim ljudima, to može da stvori haos. Osim toga, svi mi radimo na drugačiji način. Kad u jednoj prostoriji imate sedmoro ili osmoro ljudi, a od toga njih šestoro imaju važne uloge, ne možete da se okrenete ka jednom od njih i kažete: „Hajde da ovo napravimo drugačije!” To bi bilo ružno prema ostalima.

Da li između tebe i Crne udovice postoje romantična osećanja?
– Oh, svakako bi trebalo da postoje!

Da li ti nedostaje rad sa Džonom Favroom?
– On mi je kao brat. Prosto ne znam da li bih mogao da živim bez njega ili bih ga radije zadavio dok spava. Siguran sam da on oseća isto prema meni. Obožavam ga.

Kako si reagovao kad si čuo da će „Osvetnike” režirati Džos Vidon?
– Kad sam saznao za to, odmah sam podelio vest sa ljudima koji rade sa mnom u mojoj produkcijskoj kući i svi su bili vrlo uzbuđeni. Objasnili su mi zašto je baš on savršen za taj posao. Ako niste znali, možete da pohađate ceo kurs o tome zašto je Vidon ikona. Jedan od razloga zašto je on savršen kao režiser ovog filma jeste činjenica da je napisao scenario. Tokom snimanja, ja mogu da kažem: „Dobro, da li ovo stvarno mora ovako?”, a on će reći: „Ne znam, daj mi malo vremena” i deset minuta kasnije će se vratiti s tri stranice pune različitih opcija koje možemo da isprobamo.
O sebi volim da mislim kao o glumcu koji piše, jer na taj način imam osećaj veće odgovornosti. Volim da mislim kako učestvujem u stvaranju filma. Na stvaranju ovog filma imao sam osećaj da radim s nekim detetom, a Džos je u stanju da „donese” različite klince, i ja mogu da kažem: „Da, ovaj mali mi se sviđa.”

Ekipa filma se sastoji od fantastičnih glumaca. Kakvi su odnosi među njima, da li broje ko ima više rečenica?
– Zašto biste angažovali nekoga ko je toliko sujetan da broji rečenice? Šta ako imate samo tri rečenice, ali su to najbolje tri rečenice ikada napisane? Volim sve glumce u ovom filmu. Poznajem Skarlet i lud sam za njom, kao da sam joj stariji brat. Što se tiče Krisa Hemsvorta, sećam se da sam nakon gledanja „Tora” pomislio kako je režiser Kenet Brana uradio odličan posao i kako su glumci odlični, ali da je film postao hit zahvaljujući Krisu. A od tada je postao još bolji.
O Džeremiju Reneru nije potrebno mnogo pričati. On je veoma ozbiljan glumac koji sebe ne shvata ozbiljno. Marka Rufala poznajem privatno, a znam ga i iz „Zodijaka” i za njega imam samo reči hvale.
Takođe, veoma poštujem Krisa Evansa. Sviđa mi se što je on loš momak iz Bostona a ujedno i vrlo senzibilan umetnik. Uvek ima svoje mišljenje. Sećam se, zajedno smo radili jednu scenu i obojica smo imali drugačiji pristup. On je stalno sve preispitivao, a ja sam stajao pored njega u Iron Men odelu i mislio „O, Gospode, pa ja radim ovo već devet godina!”
Sem Džekson spada u istu kategoriju kao i Rener, svi znaju šta je sjajno u vezi s njim. I naravno, tu je Tom Hidlston, njega tek upoznajem i baš mi se dopada. Najbitnije u celoj postavci jeste da su svi glumci veoma dobre osobe.

Da li misliš da ćeš igrati Tonija Starka još dugo?
– Viđao sam ljude koji su postali nezahvalni prema onome što im je kasnije otvorilo mnoge poslovne mogućnosti. Ne želim da budem jedan od njih. Ali, opet, niko od nas ne može da predvidi budućnost. 

Kakav je kostim Iron Mana? Da li je težak? 
– Stalno ga unapređuju, ali to je kao da neko pokušava da usavrši spravu za mučenje.

Da li snimajući „Osvetnike” imaš utisak da na neki način stvaraš istoriju?
– Ima momenata kad sam potpuno oduševljen ovim što radimo i tad sam jednostavno presrećan. Zato se trudim da uživam u trenutku i da ne razmišljam previše.

 

MERCEDES C 200 CDI AMG MERCEDES C 200 CDI AMG SHOPPING VODIČ KROZ UŠĆE: DIOPTA SHOPPING VODIČ KROZ UŠĆE: DIOPTA EXITengleski.jpg EXIT: SKUPLJI ULAZ, JEFTINIJE AVIO KARTE George-Pringle-61.jpg AIR DOVDE I DŽORDŽI PRINGL