METRO Akcelerator
PULS GRADA · aktuelno

METRO u partnerstvu sa američkom kompanijom Techstars, u okviru projekta METRO Akcelerator, podržava startapove koji kreiraju rešenja za unapređenje poslovanja preduzetnika, kako u HoReCa tako i u sektoru maloprodaje.

METRO i Techstars su otvorili drugi po redu konkurs METRO Akcelerator za Startap firme koje razvijaju digitalna i tehnološka rešenja za poslovne potrebe u maloprodaji. Odabranim startapovima biće pružena mogućnost da počev od 21. aprila 2018. tokom tri meseca u Berlinu razviju svoje projekte, a sredinom jula 2018. imaće priliku i da projekte predstave na dva odvojena demo dana, u Londonu i Minhenu.

U sedištu METRO Akceleratora u Berlinu, 10 odabranih startapova imaće priliku da uz podršku više od 100 međunarodnih mentora, optimizuje svoje poslovne modele i ideje, kao i da pronađu najbolji način da utiču na jačanje čitavog ekosistema maloprodaje. Svakom od deset odabranih startapova METRO i Techstars dodeliće investiciju u iznosu do 120.000 evra.

Svi zainteresovani startapovi, koji razvijaju inovativne aplikacije za maloprodaju, mogu se prijaviti na konkurs do 2. februara 2018. godine, putem sajta. Priliku da učestvuju imaju i startapovi iz Srbije. Pored maloprodaje, koji su važni kupci METRO-a, kompanija će zajedno sa partnerom Techstars nastaviti sa programom namenjenim startapovima koji razvijaju aplikacije i za HoReCa sektor.

Digitalni alati koje razvija METRO Akcelerator, pomoći će METRO kupcima da povećaju svoju produktivnost u pružanju usluga i na taj način im pružiti dodatnu podršku u napredovanju u digitalnom svetu, što će se direktno odraziti na celokupno unapređenje njihovog poslovanja.


Filip Moris podržava pokretanje 100 novih i inovativnih preduzeća u Srbiji Filip Moris: Novi ciklus podrške inovativnim preduzećima u Srbiji Obrazovni sistem Equilibrio Naučite strane jezike dok ste još uvek studenti Swarovski kruna Dolce & Gabanna kreirali tijaru za Operski bal u Beču Zlatna ribica UPECAJ ZLATNU RIBICU: Nagradni konkurs kompanije Bambi · · · · · ·