IPhone
U VAZDUHU · urban flash

Kalifornijski dizajner Gabe Ferreira napravio je dva metra visok objekat od drveta u obliku iPhone-a koji umesto ekrana ima ogledalo, čime je želeo da ukaže na problem današnje „selfie“ generacije.

Postavivši ovaj gigantski iPhone u dvorište univerzitetskog kampusa, Gabe Ferreira pokušao je da ukaže na problem selfie kulture koji je doveo do toga da svi hodaju sa telefonima u rukama fokusirajući se isključivo na sebe.

Instalacija nazvana Screen Identity bavi se upravo novom, digitalnom generacijom koja se povlači u sebe i percepciju o tome ko je stvara preko ekrana mobilnog telefona.

Svako ko prođe pored ovog ogromnog ogledala ima priliku da vidi sliku sebe zarobljenog upravo unutar okvira jednog smart phone-a, a kako Ferreira tvrdi – mi danas i živimo u našim mobilnim uređajima. Najzanimljivije od svega i jeste upravo to što su se svi prolaznici „upecali“ i u ovom ogledalu napravili po selfie, time samo dokazujući da je namera umetnika bila sasvim opravdana.

Photojojo „Dronie“: Nova vrsta „selfie“ fotografije snimljena kamerom u letu Amedeo Modigliani, "Nudo Sdraiato" (1917) Amaterske fotografije nagih devojaka kao deo slavnih ulja na platnu Quentin Massys, Ecce Homo (1530) / Chainz Poznati reperi liče na portrete iz klasične umetnosti brendirana brza hrana FaboFood: Brendirana hrana · ·