Mozaici u Iranu
KULTURA · art

Bliski istok je poznat po arhitekturi koja ima nešto od kaleidoskopske lepote. Većina džamija bogato je ukrašena i tako već skoro 1000 godina, a njihove lepote i neobičnost tehnike izrade veoma čuvene. Ukoliko niste bili u prilici da posetite ove izvanredne građevine, danas zahvaljujući pre svega internetu i društvenim mrežama možete da uživate u fotografijama džamija i drugih kulturnih spomenika ovih krajeva, samo jednim jedinim klikom miša.

Arhitektura Irana nadaleko je čuvena, a zahvaljujući Instagram profilu m1rasoulifard možete da odete na vizuelno putovanje bez kofera i dugih i napornih sati provedenih u transportu. Njegovi radovi potpuno će vas hipnotisati a činjenica da su neke od džamija prikazanih na fotografijama stare i po 900 godina ostaviće vas potpuno nemima.

Od Saborne džamije u Isfahanu do škole Chahār Bāgh sve očuvano a nekada i izgrađeno spada u vrhunska dela iranske i svetske istorije arhitekture i umetnosti.

Mozaik u školi u Isfahanu u Iranu Otvori galeriju
Lidija Delić Otvaranje izložbe „Međuprostor“ Lidije Delić Uspomene sa putovanja Dve godine putovanja zabeležene na crtežima Butcher Billy otkriva sličnosti između legendi post panka i superheroja Ikone post panka kao Marvelovi junaci cover1 Vizuelni umetnik Linnch: Ilustracije za čula i misli · · ·