"Ispovesti" Candy Chang
KULTURA · art

Ovo nije prvi put da se u svrhu umetnosti koriste poznate religiozne formule, ali Candy Chang je zaista napravila neverovatnu izložbu, i o njoj pričaju baš svi koji ovih dana odsedaju u Las Vegasu.

Vođena izrekom „Ono što se dogodi u Vegasu, ostaje u Vegasu“ Chang je upravo u ovom gradu napravila izložbu na kojoj posetioci na drvenim pločicama mogu da dopišu svoje anonimne i iskrene ispovesti. Interaktivna izložba pod nazivom Confessions pruža uvid u ispovesti preko 1500 ljudi, koje se nalaze na zidovima širom galerijskog prostora. Već na prvi pogled toliki broj ispovesti uliva posetiocu poverenje da se i sam oslobodi „tereta“, a sa druge strane javlja se radoznalost da se među ispovestima prepozna i pročita srodna. Umetnica je zainteresovanim „grešnicima“ obezbedila i takozvane ispovedaonice, odeljene prostore u kojima mogu da u tišini oslobode svoju savest. Instalacija, kako kaže Candy Chang, ima katarzični efekat, a oni koji do 12. avgusta posete Las Vegas i P3 Studio moći će i sami u to da se uvere.

"Ispovesti" Candy ChangOtvori galeriju
Slike koje su inspirisale filmove Slike koje su inspirisale filmove Čitač Retrospektivna izložba Jugoslava Vlahovića „Knjige otisaka” Greatest Rides Ilustracije automobila koje vraćaju u detinjstvo Google i street art Google pokreće projekat posvećen uličnoj umetnosti · · ·