shutterstock_323663609-760x506
PULS GRADA · lepota

Naše usne postaju suve iz mnogo razloga, uključujući promenu godišnjih doba i našu ishranu. „Isušene usne su uobičajene tokom zimskih meseci, posebno kada hladno vreme i suva toplota u kućama i automobilima dosta dehidriraju kožu”, ističe dermatolog dr Loren E. Adams. No, iako je reč o vrlo neprijatnim simptomima, dobro je znati da rešenje postoji i da se krije, ni manje ni više nego, u vašoj kuhinji!

Iako je važno da se opskrbite balzamom za usne i hidratantnim kremama, ovi prirodni sastojci vam takođe mogu pomoći da brzo i lako izlečite ispucale usne.

Bademovo ulje

Bademovo ulje se može koristiti za brojne probleme, uključujući i suve usne. „Badem ima visok nivo masnih kiselina i dugu istoriju upotrebe kod ekcema“, kaže Adams. Jednostavno nanesite nekoliko kapi na usne. Bademovo ulje je takođe dobar lek za suvu, oštećenu kosu.

Kokosovo ulje

„To je dobar emolijens, daje koži vlažnost, a ima i neke anti-stafilokokne osobine koje mogu pomoći u sprečavanju bakterijske infekcije veoma ispucalih usana“, kaže Adams.

Krastavac

Jedno od rešenja kako da se oslobodite suvih usana leži i u vašem frižideru. Krastavac je savršen tretman za suve i ispucale usne. Ova zeleno povrće ih nežno hidrira, a vašoj koži pruža neophodne vitamine i minerale kako bi ona uvek izgledala besprekorno.

Piling sa šećerom i medom

Piling usana može da pomogne da se ukloni mrtva koža i usnama vrati osećaj hidriranosti i glatkoće.

Kesice zelenog čaja

Ovaj tretman je jedan od najstarijih i najefikasnijih. Nakon što ste namočili čaj, izvadite vrećicu i protrljajte je preko usana. Ne samo da je zeleni čaj bogat antioksidantima i mineralima, već sadrži i polifenole koji smanjuju zapaljenje.

INT-82630_Cellular_HyFi_MeltIn_SleepingMask_fobo_frontal_layer_Print Nivea: Noćna maska za lice Hialuron 40+1 Mala ruska apoteka: Kozmetika sa hijaluronom BeFunky-collage (19) Evo zašto se pojavljuju podočnjaci iako niste umorni Taking Care Of Teeth. Close Up Of Clear Aligners In Hands Of Hap Sve što niste znali o folijama za ispravljanje zuba (aligners) · · · ·