Uros Mirkovic
U VAZDUHU · promo

Nakon mesec dana „Coca-Cola Dizajnspiracija“ konkursa i potrage za najkreativnijim idejama za dizajn elemenata za opremanje kafića inspirisanih Coca-Cola brendom, na koji je pristiglo čak 102 rada, sedmočlani stručni žiri odabrao je tri najbolja rada. Uroš Mirković, Milan Ranković i Dušan Glišić pokazali su, prema oceni žirija, najviše inovativnosti i kreativnosti u dizajniranju originalnih elemenata enterijera.

Studenti i diplomci fakulteta i visokoškolskih ustanova bili su pozvani da od 18. aprila do 18. maja prijave svoja kreativna rešenja na konkurs, čime je kompanija Coca-Cola još jednom želela da pruži podršku perspektivnim umetnicima u Srbiji, kao i celoj domaćoj umetničkoj sceni.

Odluku o najboljim radovima doneo je žiri u sastavu: Marko Basarovski – arhitekta, Nemanja Jehlička – kreativni direktor, Petar Popović Piros – grafički dizajner, Monika Lang – ilustrator i grafički dizajner, Aleksandar Savić – grafički dizajner i ilustrator, Vesna Pešić – grafički dizajner i ilustrator i Ema Ema – vizuelna umetnica. Pobednici po kategorijama su:

Dizajn rasvete – Uroš Mirković – minimalistička neon samostojeća lampa sa betonskim postoljem
Dizajn nameštaja – Milan Ranković – klupa za bašte kafića od medijapana i pleksiglasa
Dizajn dekorativnih elemenata – Dušan Glišić – vertikalna instalacija za zid

Dobitnici će biti nagrađeni novčanom nagradom od 1000 evra, kao i promocijom radova na festivalu Dev9t. Za vreme trajanja festivala Dev9t u prostoru Stare Ciglane od 09. do 17. juna, publika će moći da vidi izložbu i drugih radova pristiglih na konkurs.

Qatar airways QATAR AIRWAYS: Nova pogodnost za putnike Megle_cover Tri nova ukusa vašeg omiljenog napitka cover balans plus Otvoren Balans+ park za vežbanje na Adi Ciganliji cover mcjunior McDonald’s: Jedini u Evropi imamo MacJunior · · · · · ·