page-drustvene-igre
PULS GRADA · deca

Kako da provedem vreme s detetom tako da nam oboma bude zanimljivo?
Psiholog Nevena Lovrinčević navodi da društvene igre mogu biti odlično rešenje za zajedničke aktivnosti u porodici. Skoro svako je u detinjstvu igrao neku od društvenih igara, poput Čoveče, ne ljuti se, monopola ili tablića, a sve je više i odraslih koji uživaju u igranju i istraživanju novih društvenih igara.

Osim što pružaju zabavu i omogućavaju nam da se družimo, društvene igre su idealne za sticanje brojnih znanja i veština – kroz njih se uče novi pojmovi, podstiču se koncentracija i logičko razmišljanje, razvijaju se mašta i kreativnost. Društvene igre nas uče tome da poštujemo pravila, razvijamo strategije, donosimo odluke, preuzimamo rizike, kao i to kako da se nosimo s porazom i da poštujemo saigrače.

Lažeš i 7 porodica su dve nove društvene igre objavljene u izdanju Kreativnog centra. Namenjene su predškolcima i mlađim osnovcima, ali predlažemo da, osim dece, učesnici u igri budu i roditelji, jer je to najbolji način porodičnog zbližavanja. Reč je o igrama razmišljanja i intuicije, a biće vam potrebni pamćenje i lukavstvo. Pored karata s predivnim ilustracijama, u obe igre nalazi se detaljno uputstvo koje će vam pomoći da bolje razumete cilj i pravila igre, tok partije, a naći ćete i ideje o tome šta da uradite ako poželite da igru učinite uzbudljivijom.

Često smo u roditeljstvu zaokupljeni s „treba“ i „mora“, a ritam života i imperativi da uvek donosimo dobre odluke ponekad nas skrenu od onog jednako važnog – da povremeno s detetom jednostavno uživamo i smejemo se.

BUDI2_ Bijenale dečjeg umetničkog izraza u Pančevu 12 Magični doručak: Humanitarna akcija namenjena deci sa smetnjama u razvoju 28434352_560554630989763_4902478595974234112_n-5af360aa4cd81__880 Fotografije dece i životinja koje će vas raznežiti zivot sa dvogodisnjim decakom Majka ilustruje život sa dvogodišnjim sinom ·