pexels-photo-195477_cover
PULS GRADA · zdravlje

Neukusna hrana, deca koja vrište i galame, ali i anksioznost zbog mogućih turbulencija, čine putovanje avionom često ne baš ugodnim iskustvom. Stvar se dodatno može zakomplikovati ako osećate mučninu zbog obroka koji ste pojeli neposredno pre leta. Saznajte u našem tekstu koju je sve hranu poželjno izbegavati pre putovanja avionom, kako bi posle iskrcavanja izgledali sveže i zdravo kao i pri ukrcavanju.

1. Vrući pomfrit

Prženi kromirići su puni masti i natrijuma, koji se loše vare na visokim nadmorskim visinama, pa se preporučuje da ih ne konzumirate pre leta.

2. Crveno meso

Ono što važi za pomfrit, važi i za burgere, ali i druge obroke od crvenog mesa. Kako bi izbegli mučninu i tromost, bolje bi vam bilo da pojedete neko zdravije jelo, kao na primer grilovano pileće belo meso sa zelenom salatom.

3. Jabuke

Možda će vas iznenaditi naše uključenje ove zdrave voćke na listu, ali postoji vrlo dobar razlog za to. Naime, jabuke su izrazito bogate vlaknima, što je u normalnim okolnostima dobra stvar, ali pre putovanja ne treba unositi hranu koja se teže vari i može da izazove nadutost. Dinje se smatraju boljom alternativom.

4. Pasulj

Čorbasti, prebranac ili kao salata, pasulj treba pre putovanja avionom izbegavati u svim formama, osim ako nemate ništa protiv da osećate grčeve u stomaku na visini od desetak kilometara iznad zemlje.

5. Paprika

U suštini, može se reći da bilo koja ljuta hrana nije preporučljiva. Nelagodnost u stomaku i česti odlasci u WC nisu nešto što želite da iskusite u avionu.

coverpic1 5 medicinskih fenomena tomshower-960x580_cover 5 razloga zašto je tuširanje hladnom vodom zdravo Stolica (foto: Pixabay) Anhedonija: Kad se živi život bez uživanja pexels-photo-390116_cover 5 simptoma na licu koji pokazuju nedostatak vitamina · · · ·