4eb2182a8e8db1cf978987fb8fcc98c7
PULS GRADA · destinacija

Indonezija se nalazi u Jugoistočnoj Aziji između Tihog i Indijskog okeana. Prostire se na više od 17.000 ostrva, što je čini najvećom ostrvskom državom na svetu. 

Poslednjih godina Indonezija predstavlja glavnu turističku destinaciju za odmor Australijanaca, ali iako je daleko, ovu ostrvsku zemlju posećuje sve više turista iz Evrope i Amerike. Prepoznatljiva kao država sa najviše vulkana, koji se pretežno nalaze na ostrvu Java, koje je ujedno i najveće indonežansko ostrvo, pirinačnim poljima, gustim tropskim šumama, prelepim planinama, do nebesko plavog mora i peščanih plaža. Ova zemlja predstavlja idealno mesto za odmor i putovanje. Najpozantije turističko odredište je ostrvo Bali. Godinama unazad na Bali dolazi sve više posetilaca, što je ovo ostrvo učinilo prenatrpanim. Iz tog razloga, pitali smo za savet indonežansku blogerku Velysia Zhangkoja ostrva bi turisti trebalo da posete ukoliko žele da izbegnu gužvu na Baliju.

Komodo

Komodo je gušter. Ali i ime ostrva u Indonežanskom arhipelagu na kojem živi ovo čudo prirode. Čudo, pre svega zato što je ovaj gušter najkrupniji primerak ove zaštićene životinjske vrste. Na Komodu možete uživati i u egzotičnim plažama ružičaste boje, ronjenju i brdima prekrivenim tropskom šumom.

Vakatobi

Na ovom ostrvu, takođe, možete uživati u ronjenju sa ribama, dok kroz blsitavo čistu vodu imate pogled na šarenolike korale.

Belitung

Jedinstvene kamene formacije i prekrasne plaže jesu dovoljna preporuka da se ovo ostrvo nađe na bilo kojoj turističkoj listi Indonezije, pa i sveta.

Togian

Sa ne toliko razvijenim putevima, sa mnoštvo usamljenih divljih plaža, Togian je idealno ostrvu ukoliko želite da se u potpunosti isključite. Na ostrvu ne postoji internet konekcija.

Peucang

Na ovom udaljenom ostrvu, osim prelepih plaža, susretićete se sa divljim životinjama kao što su jelen i svinja. Osim njih, ovde se nalaze i ugrožena vrsta nosoroga.

Maluku

Maluku je istorijsko ostrvo na koje su dolazili Evropljani kako bi trgovali začinima. Ovde se nalazi samo jedan hotel i jedna od najpznatijih indonežanskih plaža, Ora.

Krakatau

Krakatau je najpoznatiji po najvećoj vulkanskoj erupciji koja je krajem 19. veka raznela kompletno ostrvo. Idealan je za one koji su ponosni na svoj avanturistički duh.

Karimundžava

Tropski raj sa palmama, nebesko plavim morem i belim peskom. Idalno mesto za ronjenje. Ali i za romantiku, razmislite o tome, kada se sledeći put zapitate – gde na odmor?

shutterstock_553622428-1000x500 Gde putovati u 2018? Dubai1 Dubai: Leto može da počne svakog dana cover www.tribalwarrior.org 10 najboljih gradova za doček 2018. godine sena (1)cover Gastronomske razglednice iz Pariza · · · ·