izlozba_otvaranje_andjela_micic_galerija_nlb038_cover
KULTURA · art

U NLB Galeriji na Novom Beogradu otvorena je izložba slikarke Anđele Micić. Ovo je druga izložba u oviru projekta „Figurae Feminae“ koji su pokrenule Kuća umetnika „Pigmalion“ i NLB Banka, u okviru kojeg predstavljaju pet mladih umetnica: Katarinu Nedeljković, Anđelu Micić, Kristinu Pirković, Ivanu Živić I Đerđi Ačaji.

Član Izvršnog odbora NLB Banke Beograd – Vlastimir Vuković, istakao je značaj NLB Galerije koji se ogleda kako u proširenju kulturnog sadržaja i ponude grada Beograda, tako i u podršci koju pruža mladim i perspektivnim umetnicima.

Maja Živanović, selektorka Kuće umetnika „Pigmalion“, opisala je likovna dela predstavljena u okviru jednogodišnjeg projekta „Figurae Feminae“ kao raznolika, zrela i bliska tradicionalnom.

Anđela Micić rođena je 1992. godine u Kragujevcu. Trenutno je na doktorskim studijama na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Bavi se slikarstvom, grafikom i fotografijom. Prateći ritam i kulturu ovog vremena, ova slikarka , uvodi nas u svetove sintetizovanih sećanja, u kojima je ono suštinsko u prvom planu, izbija iz tkiva slike i opominje. Njeni nostalgični radovi, metafizički portreti, koji kao da su postavljeni sa predumišljajem – okrenuti su ka posmatraču. Poseban akcenat Anđela daje detaljima na odeći, dugmadima i veženim okovratnicima…koje prikazuje gotovo hiperrealistčno.

ALL GIRLS - Dorćol Platz „All Girls“ street art jam: Talentovane umetnice tokom Noći muzeja imageedit_2_7209399297 Izložba „Peđa Milosavljević, snovi i krila savremene umetnosti“ u Dvorskoj galeriji Tatjana Koraksic pozivnica Izložba Tatjane Koraksić „Seme/Seed ili Sejanje/Seeding“ cover Ebru – tehnika stara vekovima · · ·